Британец, отегчил се да бъде човек, се превърна в козел
Британец, отегчил се да бъде човек, се превърна в козел / ThinkStock/Getty Images

На британския рационализатор Томас Туейтс му омръзнало да бъде човек, взел си ваканция от човешката си битност и се превърнал в козел, съобщава сайтът Mashable.

За да бъде преживяването му по-автентично, ексцентрикът си поръчал крайници-протези, наподобяващи тези на козите, с копита на края. Три дни той живял в Англия, придвижвайки се на четири крака, заедно със стадо кози.

Вижте снимки тук

Решението да се прероди в козел Туейтс обяснил с желанието му да си опрости живота и да си вземе отпуска от проблемите, които го налегнали. Той не можел да свикне с мисълта, че бил едно съзнателно и отговорно същество. Щяло да му бъде по-лесно да се справи с живота и да не се тревожи за бъдещето в битността си на козел.

Туейтс дълго се подготвял, като изучил когнитивните и физическите аспекти на бъдещата си трансформация. Той посетил поведенчески психолози и невролози, за да узнае как ще му се отрази "превключването".

14 любопитни факта за козите

Туейтс трябвало да настрои някои части от мозъка си на козя вълна. Бил твърдо решен да се придвижва като тези животни. Дори попитал дали не може да си имплантира изкуствен стомах, за да може да преживя тревата.

За свое най-голямо учудване Туейтс бил приет като равен от стадото. Ексцентрикът ще организира изложба в Лондон следващия месец за трите му дни, прекарани като козел през септември 2014 година. Ще излезе и авторска книга за преживяванията му през 2016 година.

Източник: БТА