Той е богат, красив, талантлив и известен. Всичко, до което се докосва, му носи успех.  Наричат го "златното" момче на Холивуд. А до себе си имаше може би най-големият секссимвол в света на киното - Анджелина Джоли.

Уилям Брадли Пит е роден на 18 декември 1963-та година.

Той е най-големият от трите деца в семейството. Майка му е учителка, а баща му има лична фирма за превози.

Училищните му години минават в Спрингфийлд, Мисури. Детството му преминало спокойно: щастливо семейство, много приятели, но имало нещо което го правело уникален - обожавал филмите. Брад бил абсолютно обладан от киното.

Завършва журналистика в местния университет и напуска колежа два часа по-късно за Калифорния. За него започва нов живот. Той е млад, амбициозен и има точно 325 долара в джоба си.

С малкото пари, които спестявал, ходел на уроци по актьорско майсторство. Първата роля, която получил, е роля на каубой през 1991 година във филма „Телма и Луиз", но младата звезда се появява на екран само за 14 минути.

Не след дълго успехът идва с участието му в „A River Runs Through It" и „Интервю с Вампир" заедно с Том Круз и Крисчън Слейтър, което го изстрелва в списъците на най-търсените и скъпи актьори.

Първата му работа обаче всъщност е в телевизията, появява се епизодично в сериала „Далас" (Dallas), в сапунения „Another World", в „Growing Pains" и в не за дълго задържалия се през 1990 година сериал на телевизия FOX „Glory Days". През 1989 г. Брад Пит играе в ролята на Били Кентън, наркотично зависимия приятел на избягала тийнейджърка.

Брад и Джулиет, която тогава е на шестнадесет - с девет години по-млада от него, започват връзка.

Следва ролята на неустоимия стопаджия във филма на Ридли Скот „Телма и Луис" (1991), с която грабва интереса на публиката и режисьорите. Комбинацията от чара на лошо момче и сексуалното излъчване му донасят славата на секссимвол.

Със следващите си няколко филма Пит се доказва в Холивуд не само като красиво лице. Появява се в „Услугата" (1992) с Елизабет Макговърн.

Брад Пит спаси малко момиче от тълпа фенове в Испания

По-късно през същата година "златното" момче на Холивуд прави още една огромна стъпка към върха с главната роля във филма на Робърт Редфорд „Там тече река". През 1993 година се снима отново с приятелката си Джулиет Луиз в „Калифорния". Изобилстващ от агресия и насилие, филмът не е посрещнат добре от критиката. Скоро след филма двамата се разделят.

Със следващите си два филма Пит се опитва да разнообрази репертоара си: комедията „Флойд" и „Истински романс", където играе като хипар.

Биолози нарекоха южноафриканска оса на Брад Пит

Но следващата му голяма роля е във филма на Ан Райс „Интервю с вампир" с участието на Том Круз. Филмът постига огромен успех с перфектната игра и на двете звезди. Следващите му изяви все повече затвърждават мястото му в Холивуд.

В „Легенди за страстта" (1994) - героична семейна драма, Пит е Тристан - романтичен герой, с дълги руси коси. Следва ролята на детектив по следите на сериен убиец в трилъра на Дейвид Финчър „Седем". По време на снимките започва връзка с тогава неизвестната му партньорка Гуинет Полтроу. И двамата твърдят, че е било „любов от пръв поглед". Остават заедно за две години и половина. През 1997 година, след седем месечен годеж се разделят.

Гуинет Полтроу е била сгодена за Брад Пит

Следват филми като, „12 маймуни", „Слийпърс" и „Жив дявол", „Седем години в Тибет", „Да срещнеш Джо Блек" и т.н.

След още несметно количество качествени филми, награди и успехи стигаме до снимките на филма „Мистър и мисис Смит", Брад Пит вече е в компанията на Анджелина Джоли. Двойката веднага се кръщава от медиите „Бранджелина".

Анджелина Джоли и Брад Пит се ожениха във Франция

Пит придружава актрисата в Етиопия през юли 2005, за да приберат осиновената и дъщеря Захара от тамошен приют. На 2 декември 2005-а става ясно, че Пит търси начин легално да осинови двете деца на Джоли - сина Мадокс и дъщерята Захара, и да промени фамилните им имената легално на Джоли-Пит. На 19 януари 2006 г. съдия в щата Санта Моника, Калифорния, одобрява неговата молба и живеят като щастливо голямо семейство.

На 27 май 2006 г. на Джоли и Пит им се ражда дъщеря в Намибия. Кръщават я Шайло Нувел Джоли-Пит (в превод „Спокойната") През 2005 г. те осиновяват още едно дете Пакс Тиен, роден на 29 ноември 2003 г. във Виетнам.

На 12 юли 2008 г. в болница на френската Ривиера се раждат близнаците Нокс Леон и Вивиан-Маршелин.

Тази година Брад и Анджелина влязоха в световните медии с раздялата си.

Защо Анджелина Джоли и Брад Пит се развеждат? (ВИДЕО)

В момента чакаме да излязат два филма с негово участие - "Бойна машина" и "Световна война Z" - втора част.