Анджелина Джоли и Брад Пит се ожениха във Франция
Анджелина Джоли и Брад Пит се ожениха във Франция / Guliver/Getty Images

Холивудската двойка Анджелина Джоли и Брад Пит вече официално е семейна. Говорител на звездите, цитиран от Асошиейтед прес, съобщи, че те са се оженили в събота в имението им Шато Миравал във Франция.

Сватбата се е състояла в малък параклис. На частната церемония са присъствали членове на семействата и близки на двойката. Преди гражданската церемония Анджелина Джоли и Брад Пит са получили разрешително за брак от съдия в Калифорния. Съдията е ръководил и бракосъчетанието във Франция.

39-годишната Джоли и 50-годишния Пит са заедно от 2005 година и отглеждат шест деца - три осиновени и три биологични, които са взели участие в брачната церемония. Актрисата е била придружена до олтара от най-големите си синове Мадокс и Пакс. Захара и Вивиан са хвърляли венчелистчета, а Шайло и Нокс са носили пръстените.

Сватбата слага край на продължилите с години спекулации кога Анджелина Джоли и Брад Пит официално ще станат семейство. Актьорът навремето спомена, че няма да се ожени, докато не бъдат легализирани гей браковете, но впоследствие и той, и Джоли споделиха, че възнамеряват да узаконят връзката си.

През 2012 година, след около седем години заедно, холивудските звезди оповестиха годежа си. През ноември същата година Пит каза в интервю за Асошиейтед прес, че стъпката, която са направили към брака, означава за него повече, отколкото е смятал, както и че е много важна за децата им.

Джоли от своя страна сподели за списание People, че с партньора й изчакват най-удобния за децата и работата им момент за сватба.

Анджелина Джоли и Брат Пит отглеждат заедно шест деца - три осиновени - 13- годишния Мадокс от Камбоджа, 10-годишния Пакс от Виетнам и 9-годишната Захара от Етиопия, и три биологични - 8-годишната Шайло и 6-годишните близнаци Вивиан и Нокс.

За Брад Пит това е втори брак. През 2000 г. холивудският актьор се ожени за актрисата Дженифър Анистън. Двамата се разведоха през 2005 г.

Анджелина Джоли беше омъжена в края на 90-те години на миналия век за британския актьор Джони Лий Милър. Бракът им продължи три години. С втория си съпруг, американския актьор Били Боб Торнтън, Джоли също имаше тригодишен брак, приключил с развод през 2003 г., припомня агенцията.

Източник: БТА