Холивудската звезда Брад Пит вече освен рекламно лице, е и дизайнер за италианския моден бранд "Бриони", съобщи британското издание на списание GQ.

Брад Пит - една холивудска легенда на 57 (СНИМКИ)

Колекцията по дизайн на суперзвездата е лимитирана и включва няколко модела, каквито самият Пит предпочита да носи. Изданието припомня, че Брад Пит стана лице на колекцията пролет/лято 2020 на римския бранд "Бриони" и се появи ослепително елегантен на червения килим на церемонията за наградите Златен глобус миналата година във вълнен смокинг на италианските дизайнери.

Брад Пит се гордее със собствената марка вина

Колекцията "BP Signature" включва костюм, спортно яке от кашмир, късо яке без подплата, кашмирен пуловер с поло яка, памучна бяла риза, смокинг от кадифе и вълнен панталон.

Последните три облекла всъщност са копие на моделите, с които актьорът се появи на церемонията за наградите Оскар миналата година. "Беше огромно удоволствие да работя с Брад Пит за създаване на колекцията "BP Signature", каза творческият директор на "Бриони" Норберт Щумпфл.

Какви са били първите дни на Брад Пит в Холивуд? (ВИДЕО/СНИМКИ)

"Създадохме нещо удобно, леко и гъвкаво, без да жертваме стила и изискаността. Красотата на колекцията е в нейната гъвкавост, като се оставя пространство на мъжа Бриони сам да избере как да носи моделите".

Всеки от моделите носи подписа на Брад Пит освен запазения знак на "Бриони".
БТА