/ Gulliver/Getty Images
56-годишният актьор Брад Пит се гордее със собствената си марка вина, произведени във Франция.

Актьорът притежава замъка и прилежащите му лозя Miraval заедно с бившата си съпруга Анджелина Джоли от 2012 г. насам. По думите на актьора последният шедьовър на френските лозя от имението му - розово шампанско на име Fleur de Miraval - е „грандиозна“ напитка, с която не можеше да се гордее повече.
Шампанското Fleur de Miraval направи своя дебют през януари, а официалното му представяне в САЩ е на 15 октомври на цена от 390 долара за бутилка.
Пред списание People известният актьор разказа: „За мен шампанското внушава усещане за празник, качество, престиж и лукс. Но розовото шампанско все още е относително неизвестно. Насърчен от успешното развтие на Мiraval, решихме да се съсредоточим в създаването на шампанско с розов цвят".
Шампанското е създадено по уникалния метод „saignée“, който е забулен в тайна, а усъвършенстването му е отнело пет години. „Резултатът е впечатляващ и съм много горд от него", допълни Пит.

Първото издание на Fleur de Miraval ще бъде ограничено до само 20 000 бутилки. По думите на актьора, обаче, производството на вино в имението му не е само еднократна стъпка, а дългосрочен ангажимент. "Miraval е прекрасно, изключително имение, в което се влюбих и в което продължавам да инвестирам, за да го превърна в едно от най-добрите имения във френския Прованс. За виното си партнирах със семейство Перин. Те са винопроизводители от пет поколения. Заедно сме в това в дългосрочен план".

Звездата от "Имало едно време в Холивуд" и бившата му съпруга Анджелина Джоли намериха имота през 2008 г. и финализираха покупката му през 2012 г.
Въпреки че раздялата им през 2016 г. подхрани спекулациите, че те ще продадат имението и винарната с обща площ от близо 5 хиляди декара, двойката реши да не продава имението, а да го разглежда като "инвестиция за децата си".
БГНЕС