/ iStock/Getty Images
Белгийците скоро ще могат да разпускат в хмел и ечемик, след като в страната за първи път бъде отворен бирен спа център, предаде Ройтерс.

Центърът "Good Beer Spa" в южната част на Брюксел е основан от 42-годишния Бенедикт Бибуйк и приятелката му Ана Бордонада, които са почерпили вдъхновение от подобно изживяване в Прага, Чехия, преди две или три години.

Бернард приготвя микса за джакузито: хмел, мая и малц в комбинация с бира. Той го смесва и след това го изсипва в джакузито, в което клиентите ще седят в продължение на 45 минути.
 
Преди откриването на 4 юни Бернард и Ана канят неколцина съседи, които споделят, че се наслаждават на ароматите, релаксиращата атмосфера и потенциалните ползи за подмладяване на кожата.

Дерматолозите обаче не са склонни да се съгласят, че подобен род процедури влияят благотворно върху кожата. Те споделят опасенията си, че седенето във вана в продължение на 45 минути нарушава бариерната функция на кожата.

"Тези естествени продукти съдържат доста малко активни вещества, но не става въпрос само за тях. Концентрацията играе много важна роля. Тя е твърде ниска, така че ако отидете и седнете в смес с ниска концентрация, тя няма да направи нищо за кожата", обясняват специалистите.

Бернард и Ана с нетърпение очакват отварянето следващия месец на бирения си спа център, чийто посетители ще могат да резервират частно джакузи за до двама души за 115 евро. Цената включва и неограничен достъп до наливна бира.
БТА