Меган Маркъл
Меган Маркъл / Gulliver/Getty Images
Томас Маркъл, бащата на Меган, херцогинята на Съсекс, е готов да се изправи срещу дъщеря си в съда, съобщи Ройтерс.

Той каза още, че тя и принц Хари са наранили кралица Елизабет Втора с изненадващото си решение да се откажат от кралските си ангажименти.

Хари и Меган се споразумяха с кралицата занапред да не изпълняват функциите на висши членове на британското кралско семейство заради желанието си да се издържат сами и да установят своя "прогресивна нова роля".

Бащата на Меган Маркъл е готов да свидетелства в съда срещу нея
 
"Смятам, че нараниха кралицата, смятам, че нараниха кралското семейство и това не е добре", каза Томас Маркъл в интервю за предаването "Добро утро, Великобритания" на Ай Ти Ви.

"Решението да се отделят от кралското семейство е много объркващо, не мисля, че някой го разбира и осъзнава как и защо се случи това - то просто няма смисъл", каза Томас Маркъл.

Появиха се първи снимки на Хари и Меган от живота им в Канада

принц Хари и Меган Маркъл
Gulliver/Getty Images

Той живее в Мексико и в редица тв интервюта критикува дъщеря си, като обяснява, че това е единственият начин да общува с нея. Меган Маркъл не коментира отношенията с баща си, но нейни приятели споделиха пред сп."Пийпъл" миналата година, че баща й не търси контакти с нея и че тя е много разстроена от действията му.

Томас Маркъл не присъства на сватбата на Меган и Хари през 2018 г. заради здравословни проблеми и оттогава дъщеря му не общува с него. Баща й твърди, че никога не се е срещал с принц Хари, нито с внука си Арчи.

Меган и Хари Арчи
Gulliver/Getty Images

Анимационен сериал иронизира кралското семейство (СНИМКИ/ВИДЕО)

Томас Маркъл може да се срещне с дъщеря си в съда. Тя съди в."Мейл он сънди" за публикации в нарушение на нейните основни права и авторските й права относно писмо, което тя е изпратила на баща си. Вестникът смята да го привлече като свидетел.

"Ако се срещна с тях в съдебната зала, ще е чудесно - поне най-накрая ще ги срещна, но не искам да водим битка", каза Томас Маркъл. Той твърди, че е помолил вестника да публикува писмото.

За още любопитни новини и снимки харесайте страницата на Dariknews.bg във Facebook тук
БТА