Карин Кнайсъл и Владимир Путин
Карин Кнайсъл и Владимир Путин / Gulliver/Getty Images
Австрийската външна министърка Карин Кнайсъл, която предизвика скандал миналото лято, като танцува на сватбата си валс с Путин в периода на австрийското ротационно председателство на ЕС, заяви днес, че е готова пак да танцува с руския президент, предаде Франс прес.

Една сватба, танц с Путин и огромен скандал в Австрия (ВИДЕО)
 
"Той наистина е добър танцьор", каза Кнайсъл на прием във Виена по случай Деня на жената, даван от крайнодясната Австрийска народна партия. "Може би пак ще танцувам с него идната седмица, когато ще бъде в Москва", добави закачливо тя.
 
Кнайсъл си навлече остри критики, след като покани Путин на сватбата си в село в южна Австрия на 18 август и танцува валс с него пред камерите на руската телевизия. След валса тя благодари с поклон на руския президент, добавя АФП.

Булката Карин Кнайсъл не очаквала Путин да приеме поканата й
 

54-годишната Кнайсъл, която е дипломат от кариерата, обясни, че е поканила руския лидер, за да изгради "база за доверие" с него. Тогава той заяви, че отиването му на сватбата е "строго частно".
 
Г-жа Кнайсъл каза днес, че е танцувала и с други видни личности, и назова британския си колега Джереми Хънт. "Но с цялото ми уважение към британския външен министър, Путин е по-добър танцьор", добави тя.

Австрийската външна министърка отново се развихри
 
Поканата към Путин бе възприета като голяма грешка на австрийското председателство на ЕС, тъй като руският президент редовно е обвиняван, че се опитва да всява разделение сред 28-те, като поддържа връзки с популистки партии в редица страни от съюза, отбелязва АФП.

За още любопитни новини и снимки харесайте страницата на Dariknews.bg във Facebook тук
БТА