/ БГНЕС
Присъствието на руския президент на венчавката на австрийската външна министърка предизвика дипломатическа буря
Министърът на външните работи на Австрия Карин Кнайсъл не очаквала, че президентът на Русия Владимир Путин ще приеме поканата й да присъства на нейната сватба. Това каза Кнайсъл днес в ефира на телевизионната и радио група О Ер ЕФ, предаде ТАСС.
 
Една сватба, танц с Путин и огромен скандал в Австрия (ВИДЕО)

"Тази покана бе напълно спонтанна (...). Когато руският президент бе на посещение във Виена, аз го поканих на сватбата, предложих му да се запознае с моя избарник, макар че дори не очаквах той да приеме", каза външната министърка. "На 19 юли научих, че Путин е приел поканата ми", допълни тя.

Путин - най-атрактивният гост на сватбата на министърка на Австрия (СНИМКИ/ВИДЕО)  

По думите на австрийската външна министърка тя не е поддържала с руския президент "продължителни приятелски отношения", но на времето е имала с Путин "няколко интересни разговора". "Президентът поиска мнението ми за някои събития в Близкия изток и аз му го казах", допълни Кнайсъл.
 

БГНЕС


Тя допълни, че въпреки присъствието на руския политически лидер сватбата й е била "събитие от частен характер". "Това беше прекрасен празник, който освен това оказа положителен ефект върху развитието на туризма в страната", допълни министърката.
 
Вижте какво подари Путин за сватбата на австрийската министърка
 
На 18 август Путин бе сред гостите на церемонията по бракосъчетаването на Карин Кнайсъл и финансиста Волфганг Майлингер в австрийската провинция Щирия. След това той замина за Берлин за преговори с германския канцлер Ангела Меркел.
 
Изненадващата поява на Путин на сватбата на Кнайсъл възмути опозиционните партии в Австрия, които коментираха руската намеса в украинския конфликт, информира ДПА.
БТА