/ iStock/Getty Images
Австралийка, която никога през живота си не била посещавала Ирландия, се събудила с ирландски акцент след операция на сливиците, пише в. "Метро".

Ан Ги Макайен пусна клип в TikTok, от който става ясно, че е изгубила австралийския си акцент и се е сдобила по необясним начин с новия. Това станало два дни, след като претърпяла операция на сливиците. Ан си мислела, че новото ѝ произношение ще се разнесе с времето, но нищо не се променило.

Чудо като на филм: Жена се събуди след 27-годишна кома заради емоция

Най-странното нещо било, че ирландският ѝ акцент ставал все по-силен с всеки изминал ден. Тя дори документирала този процес, като проследила с клипчета произношението си в период от две седмици.

Промяната в говора на Ан бил забелязан на втория ден от нейна приятелка, с която тя разговаряла по телефона. Оперираната се срещала с много лекари, но никой не могъл да обясни как се е стигнало до тази промяна.



Австралийката предполага, че е получила синдрома на чуждия акцент. Това е рядко заболяване, при което при мозъчна травма пострадалите загубват естествения си акцент. Досега са регистрирани едва 100 подобни случая след откриването на синдрома през 1907 година.
БТА