Арнолд Шварценегер представя свои собствени разсъждения относно рая и смъртта.

75-годишният актьор засяга темата след въпрос на 78-годишния Дани ДеВито: "Какво ни очаква в бъдеще?" по време на задълбочен разговор за списание „Интервю“.

"Това ми напомня за въпроса на Хауърд Стърн. "Кажете ми, губернаторе, какво ще стане с нас, когато умрем?" Отговорих: "Нищо. Вие сте на 6 фута под земята. Всеки, който ви каже нещо друго, е ш--ан лъжец", каза той.

"Казах: Не знаем какво се случва с душата и всички тези духовни неща, в които не съм експерт, но знам, че тялото, както се виждаме сега, няма да видим никога повече", продължи Шварценегер.

Макар че бившият културист добави, че смъртта е тема, която не му е приятна, той сподели, че в съзнанието му раят е "фантазия".

"Когато хората говорят за "Ще ги видя отново в рая", това звучи толкова добре, но реалността е, че няма да се видим отново, след като си отидем. Това е тъжната част. Знам, че хората се чувстват комфортно със смъртта, но аз не", казва той.

Разкривайки, че през последните около 20 години е загубил "15 приятели" от бодибилдинг индустрията, Шварценегер споделя, че е дал ново определение на рая.

"За мен раят е мястото, където поставям човек, когото обичам силно, който е мил, щедър, който е променил живота ми и живота на други хора", каза той. "Държим ги на едно място в главата си, подобно на първия ред, на който са всички ваши приятели. И винаги изпитваш добро чувство, когато се сетиш за тях."

Очаква се бившият губернатор на Калифорния да разкаже откровено за изпитанията и премеждията си в нов документален филм в три части

"Арнолд", който започва да се излъчва в Netflix в сряда.

Според официалния синопсис документалната поредица "разказва за пътуването на Арнолд Шварценегер от австрийската провинция до най-високите етажи на американската мечта" и съдържа интервюта с Шварценегер, както и с "приятели, врагове, звезди и наблюдатели".
БГНЕС