/ /iStock
Американката Тами Манис постави рекорд на Гинес заради най-дългата опашка на косата си, достигаща дължина 173 сантиметра, съобщи CNN.

За последно 58-годишната жена е подрязала косата си на 9 февруари 1990 г., според Световните рекорди на Гинес. „Много хора през повечето време сякаш не осъзнават колко дълга е косата ми, докато не погледнат отзад“, каза Манис във видео, публикувано от Книгата на рекордите на Гинес в четвъртък . „Бяха 80-те години и всеки имаше опашка“, каза тя, добавяйки, че за първи път се е вдъхновила да отгледа дълга опашка, след като е гледала музикален видеоклип. „Момичето имаше опашка и аз наистина исках такава“, каза Манис.

След като първоначално отрязала опашката си през ноември 1989 г., жителката на щата Тенеси веднага съжалила за това и решила да я пусне отново на следващата година. Оттогава тя никога не е поглеждала назад.

Обикновено Манис държи опашката си сплетена на плитка и когато кара мотора си, тя просто „пъхва опашката“ в джоба си.

Един приятел сплита косата на Манис веднъж седмично и тя остава така, докато притежателката й не я измие отново и не я изсуши с хартиени кърпи, „защото иначе ще остане мокра през повечето време“, сподели рекордьорката.

За Манис това позволява на хората да я разпознават дори след повече от 20 години и са осигурява тема за разговор между нейните приятели и семейство.

Тя получи признанието на Книгата на рекордите на Гинес след дълъг процес, включително заснемане на косата й, за да покаже дължината й.
БГНЕС