/ iStock/Getty Images
На 15-месечна възраст Джейс Джойс е запален по четенето и писането. Сега, на четиригодишна възраст, той има право да кандидатства за вписване в Книгата на рекордите на Гинес като най-младия човек, издал книга и поредица едновременно.

Майка му Аним Джойс го описва като "невероятно момче с невъобразим талант", предаде Анадолската агенция.

Тя за първи път осъзнава потенциала на Джейс, когато на 15-месечна възраст той може да държи моливи като възрастен.

На тригодишна възраст той вече може да записва мислите си в сценарии, което разкрива силните страни на отличната му памет. Той има голям талант за запаметяване, пише и илюстрира събития или истории с нотка на приключение и забавление.

"Харесва ми да пиша, защото писането е забавно. Искам хората да четат това, което пиша, и да използват въображението си и да напишат свои собствени истории", казва малкият автор.

Майка му казва, че Джейс има фотографска памет, което му помага да започне да чете и пише още в ранна възраст.

"На 3-годишна възраст той започна да пише сценарии за нашите пътувания до парка, зоологическата градина и магазина за хранителни стоки. Когато се прибирахме вкъщи, той просто искаше да запише всичко и да го илюстрира."

Аним казва, че е чела на сина си като всяка друга майка, но талантът на Джейс за запаметяване го е накарал бързо да се научи да чете и пише.

Първите две книги на Джейс - "Плаж без море" и "Сладкото зъбче на Джейс" бяха публикувани на Световния ден на книгата 2 март.

Той е главният герой в историите си. Историите му са свързани с морал, като например да насърчава децата да се хранят здравословно или да знаят, че понякога нещата не се случват така, както искаме, но все пак можем да сме щастливи с това, което имаме.

Той е само на четири години и 10 месеца. Сегашният рекордьор е автор от Шри Ланка, който публикува първата си книга "Нездравословна храна" на 4 години и 356 дни.

Аним заяви, че семейството ѝ е осъществило необходимия контакт със Световния рекорд на Гинес и е подало заявление.

За да бъде признат един рекорд обаче, има няколко критерия. Джейс трябва да издава с официално издателство и да продава по 1000 копия от всяка книга.

Семейството заяви, че е изпълнило всички критерии и сега чака книгата да продаде необходимия брой екземпляри, които се предлагат в Amazon.

Книгите с картинки на Джейс също се издават самостоятелно чрез базираното в Бирмингам издателство The Book Chief.

Аним се надява, че книгите на сина ѝ ще се продадат преди крайния срок от четири години и 356 дни.

"Толкова съм невероятно горда от това как се е появил и какво е постигнал на много ранна възраст, когато децата не се учат да четат, камо ли да пишат свои собствени истории. Да ги публикуваме е сбъдната мечта. Наистина се надявам, че той вярва в себе си толкова, колкото и аз вярвам в него", каза тя.
БГНЕС