/ / iStock/Getty Images
По поръчка на американските военни беше разработен алгоритъм за военнослужещите, който им указва идеалното време за пиене на кафе, съобщи в. "Дейли мейл".

Това ще им помогне те да останат будни дори и след недостиг на сън. Тестовете на системата показаха, че алгоритъмът може да оптимизира ползите от кофеина, и дори да намали количеството изпито кафе.

Кафето - горчивото изобретение на Сатаната

Според разработчиците моделът стимулира бодростта средно с 40%, което означава, че участниците пият 40 на сто по-малко кафе, за да се чувстват будни.

/ iStock/Getty Images

Системата е със свободен достъп и е кръстена 2B-Alert Web 2,0. Задава й се въпросът - ако човек, който няма да спи цяла нощ и трябва да е на върха на бодростта си между 9 сутринта и 5 следобед, колко кафе и кога трябва да го консумира?

Който пие кафе, живее по-дълго (ВИДЕО)

Алгоритъмът използва данните и изчислява минималните количества кофеин с най-голям ефект. Тъй като кофеинът не въздейства еднакво върху хората, получените резултати могат да варират.

/ iStock/Getty Images

В какви количества е полезно кафето

По думите на създателя на алгоритъма Жак Райфман от Медицинския изследователски център към армията на САЩ той може да увеличи бодростта до 64% при консумацията на същото количество кафе в най-подходящото време.

Още за кафето:

Кафето е полезно за жените и вредно за мъжете

Какви са плюсовете и минусите от пиенето на кафе? (ВИДЕО)

Кафето блокира действието на витамините в организма

За още любопитни новини и снимки харесайте страницата на Dariknews.bg във Facebook тук
БТА