Актьор си прерязва гърлото на сцената
Актьор си прерязва гърлото на сцената / netinfo

Актьор за малко не умря на сцената след като вместо с изтъпен нож от театралния реквизит си преряза гърлото с истински нож, пише БГНЕС. Според пиесата, в която участвал, Даниел Хойвелс е трябвало да "се самоубие" на сцената, но това за малко не станало наистина.

Той си прерязал гърлото, бликнала кръв и той паднал на земята. Зрителите аплодирали онова, което сметнали за майсторско превъплъщаване в ролята. След като обаче 30-годишният актьор не станал да се поклони, публиката осъзнала, че нещо не е наред.

Актьорът бил откаран спешно в болницата, където се погрижили за раната му, която не се оказала сериозна. Още на следващия ден, той се явил на сцената макар и с превързана шия. Според лекарите обаче бил на косъм от смъртта, защото ако е била засегната артерия или раната е била малко по-дълбока, нямало да успеят да го спасят.

Полицията разследва дали инцидентът е злополука или дело на съперник, решил да го елиминира. Ножът е купен от близък магазин и дори още бил със залепен етикет с цената. Полицията се опитва да разбере дали персоналът на театъра е забравил да го изтъпи и дали не се касае за злоумишлена подмяна на оръжието.