Сара Джесика Паркър, Синтия Никсън и Кристин Дейвис
Сара Джесика Паркър, Синтия Никсън и Кристин Дейвис / Gulliver/Getty Images
Актрисите, изпълняващи главните роли в американския сериал "Сексът и градът", изразиха подкрепа за двете жени, които обвиниха в сексуално насилие колегата им от продукцията Крис Нот, предаде Би Би Си.

Сара Джесика Паркър, Синтия Никсън и Кристин Дейвис заявиха, че са "дълбоко натъжени" да чуят подобни обвинения.

"Подкрепяме жените, които се появиха и споделиха болезнените си преживявания", казват трите актриси в съвместно изявление.

Крис Нот (67 г.) отхвърля обвиненията и ги определя като "категорично лъжливи".

Актьорът, който изигра ролята на Тузаря в "Сексът и градът" - любовната тръпка на героинята на Сара Джесика Паркър - настоява, че срещите с двете жени са били по взаимно съгласие.

След оплакванията обаче Нот изгуби няколко от договорите, които беше сключил, съобщи "Холивуд рипортър". Американските канали Си Би Ес и "Юнивърсъл телевижън" потвърдиха, че са прекратили отношенията си с актьора. Компания за фитнес уреди пък свали от социалните си медии реклама с негово участие.
Трите актриси разпространиха изявлението си точно две седмици след като излезе продължението на "Сексът и градът" - "Просто ей така", в което Нот участва пак като Тузаря.

Жените, които обвиняват актьора в сексуално насилие, твърдят пред "Холивуд рипортър", че появата му в продължението на сериала ги накарало да разкажат неприятните си преживявания с Крис Нот.

Представителите се с псевдонимите Зоуи и Лили подробно разказват пред изданието за срещите си с актьора.

Зоуи, която сега е на 40 г., споделя, че е била изнасилена в апартамент в Холивуд през 2004 г. Лили (31 г.) твърди, че е станала жертва на сексуалния нагон на Нот в Ню Йорк през 2015 г. Тогава тя била на 25 години, а той - на 60. Лили дори показа съобщения, които са са разменяли с Нот.

"Обвиненията срещу мен от личности, които съм срещнал преди години, дори десетилетия, са категорично лъжливи", се казва в разпространено от Крис Нот съобщение до американските медии. "Тези истории можеше да са отпреди 30 години или 30 дни - не винаги означава не - това е линия, която не прекрачих. Срещите бяха по взаимно съгласие."
 
От полицията в Лос Анджелис обявиха, че не е започнало разследване, тъй като официално не е внесено оплакване.

Освен с участието си в сериала "Сексът и градът", Крис Нот е известен с ролите си в "Закон и ред" и "Добрата съпруга".

Той е женен за актрисата Тара Уилсън от 2012 г. Те имат две деца.
БТА