Има ли живот след смъртта? Този въпрос винаги е вълнувал човечеството. През цялата човешка история хората винаги са живеели с убеждението, че някъде някой записва всички лоши неща, които правят през живота си и след смъртта си ще трябва да отговарят за тях.

Адът в съзнанието на повечето хора е свързан с образи на демони с рога и огромни вилици, и пламтящи казани. Но дали всички хора в света вярват точно в това? Вижте няколко различни гледни точки за ада:

Хиндуистка митология

Накара е еквивалент на ада в хиндуистката митология. Накара се обитава от Яма, който е бог на смъртта. Самата накара се описва в различните текстове като разположена в южната част на Вселената. Броят, имената и видовете накара варират в различните текстове, като всяка накара служи за наказание за определен грях. Служителите на бога на смъртта Яма отвеждат всички души в двореца на Яма, където той разпределя грешните към ада, а добрите към рая. Престоят в ада се описва като временен, докато душата не изкупи греховете си. След това душите се прераждат отново на Земята.

Вратата към ада съществува (ВИДЕО)

Старонорвежка митология

В старонорвежката митология адът се представя като 9 свята, които се свързват помежду си с дърво от пепел. Грешниците се наказват, според греховете си, чрез голям студ, вятър и тъмнина, а други чрез огън и вулкани. Един от световете на ада обаче представлява луксозна златна обител. В него се изпращат всички, които са загинали по време на битка.

Учени откриха вратата на Ада

Зороастризъм

Това е една от най-старите религии в света и все още има няколко хиляди последователи в Индия и Иран. Зороастризмът взема своето наименование от името на основателя Заратустра, чието латинизирано име е Зороастра.
Той вярвал във всеобщото възкръсване на мъртвите, както добрите, така и лошите, както и в това, че всички те ще преминат през изпитанието в огъня на разтопения метал. Но за лошите това ще бъде страшно мъчение.
След това всяка душа ще трябва да премине през „оста на възмездието”, който виси над ада. Онзи, който премине през моста, ще се озове в рая.