Да бъдеш привлекателен не винаги означава да си безупречен, пише каналът "7-те НАЙ" във vbox7. Ето кои са неочакваните неща при жените, които се оказват привлекателни за мъжете:

Пот

Ароматът на пот не е от най-приятните, но той може да каже много за нашите чувства. Учените твърдят, че „ароматът на щастие“ е много заразен и когато го надушим, може да усетим положителни емоции.

Коремче

Оказва се, че коремчето, с което повечето дами се борят е привлекателно за мъжете. Изследвания показват, че мъжете, които са гледали снимки на жени с тяло тип „пясъчен часовник“ са усещали повече импулси в зоните на мозъка, които са отговорни за удоволствието.

Без грим

Учените са изчислили, че 40% от мъжете смятат жените без грим за по-привлекателни.

любов
iStock/Getty Images

Небрежна прическа

Небрежната и рошава прическа са предпочитани от мъжете, защото първо са по-естествени и второ – няма риск да ги развалиш, докато прегръщаш половинката си.

Очила

Според изследване, жените с очила изглеждат много по-привлекателни и секси.

жена
iStock/Getty Images

Светлите участъци от тялото

Светлите участъци по кожата, останали след слънчев ден по бански, привличат мъжкото внимание и желанието да докоснат тези неогрети от слънцето места.

жена
iStock/Getty Images

Заразителен смях

Според психолозите, ако срещнем човек, който ни кара да се смеем искрено, то връзката ни с него ще бъде изпълнена със смях и положителни емоции почти през цялото време.