Сексуалността е емоционална свързаност между двамата партньори, но сексът става нездравословен, когато е съпътстван от тревоги, безпокойство или избягване на проблемите. Ето 5 странни неща, които могат да нарушат сексуалния ви живот:

1. Ако годините ти завършват на числото 9

Американско проучване е доказало, че ако сте на 19, 29, 39 и така нататък, то е много вероятно да изневерите на половинката си. Установено е, че когато годините ни завършват на числото 9, ние започваме да преосмисляме живота си. Вариантите естествено са два – да сме доволни или да не сме от постигнатото. И под постигнатото не разбирайте само професионални и лични успехи, но удовлетворение от половинката ни.

секс
ThinkStock/Getty Images

2. „50 нюанса сиво“ може и да развали сексуалния ви живот

Изследователи от Мичигън са провели анкета сред 91 жени, които са чели трилогията.

„След четене на трилогията открихме, че част от анкетираните жени, са посочили, че не стават по-разкрепостени, а обратното. Това не означава обаче, че тяхното желание за секс намалява. Те просто не одобряват поведението на главните герои и затова не биха им подражавали“.

Мъже, ако някоя жена ви каже, че след като е прочела книгите сексуалното й желание се е увеличило, то знайте, че тя би опитала нестандартни неща в леглото.

секс
ThinkStock/Getty Images

3. С колко човека си правил секс през последните 12 месеца?

Оказва се, че не само с какви хора си лягаме, но и колко са те на брой има значение. В проучването са участвали 62 души. На тях са били поставени нещо като шапки, на които са били поставени електроди, които изчисляват активността на мозъка. Показани им били 225 снимки, разделени в различни групи – от еротика, до чиста порнография.

Резултати показвали, че колкото по-малко партньори си имал за последните 12 месеца, толкова повече сексът ще ти се струва като нещо екзотично.

10 съвета за по-добър сексуален живот

4. Прегръдките след секс са важни

Изследването показало също, че дългото прегръщане след секс е нещо съществено важно. Оказало се, че хората прекарват средно около 15 минути прегърнати и за много от тях това е по-важно, отколкото колко дълго е продължил самия секс.

Може и да е стереотип, но жените държат повече да се гушкат. Ако успеят да задържат половинката си в леглото, то това е ясен знак, че той има сериозни намерения.

Доказано: При секса ключово е качеството, а не количеството

5. Фитнесът възбужда

За много хора фитнесът е място за трениране и последното нещо, което бихте си помислили  е да откриете бъдещата си половинка сред всичките потни тела. Учени обаче открили, че именно когато сме се натоварили най-много и пулсът ни е висок, сме по-склонни да си харесаме някой във фитнеса.

секс
ThinkStock/Getty Images

И още:

Ключът към хубавия секс - емоционална връзка

Когато сексът е малко и скучен

Най-големите лъжи, които жените изричат по време на секс

Забравете за „69“, позата „68“ е новото изкушение в секса

Четири пози в секса, които жените не харесват

Топ храни за незабравим секс (СНИМКИ)

За още любопитни новини и снимки харесайте страницата на Dariknews.bg във Facebook тук