Оливия Изабел Родриго е родена на 20 февруари 2003 г. в Темекула, Калифорния. Само на 18 години, филипино-американската звезда  е една от най-известните млади изпълнители, а зад гърба си вече има стабилна актьорска и музикална кариера.

Оливия пише сама песните си, но мечтае да пише текстове и за други изпълнители, близка приятелка е с Тейлър Суифт, обожава социалните мрежи и е една от най-популярните млади изпълнители, пише каналът "Celebrity Box" във vbox7. Ето и какво още не знаем за Оливия Родриго:

Disney звезда

Оливия се занимава с музика още от дете. 5-годишна започва с уроците, а няколко години по-късно вече обикаля по музикални състезания. През 2016 г. Родриго получава роля в сериала на Disney Channel, „Bizaardvark“, където бързо се превръща в дете от шоубизнеса.

Първи хит

През януари 2021 г. излиза първият ѝ сингъл „Drivers License“. За седмица песента поставя множество рекорди, като в Spotify става първата песен в историята на Spotify, която достига 80 милиона слушания за 7 дни. Дебютира на първо място в Billboard Hot 100 и достига номер едно в класациите в Австралия, Ирландия, Нова Зеландия, Холандия, Норвегия и Англия.

Тийнейджърката Оливия Родриго оглави класацията на "Билборд" за сингли (ВИДЕО)

Първи албум

Четири дни след излизането на „Sour“, Billboard обявява, че третият сингъл на албума „Good 4 U“ е станал вторият дебют на Оливия като номер 1 в Billboard Hot 100. „Sour“ стана първият дебютен албум, който има две дебютни песни в номер 1 Hot 100. Останалите изпълнители, доближили се до този рекорд са Марая Кери, Дрейк и Ариана Гранде, но те го правят чак при петите си албуми, а не в първия.

Оливия Родриго
Gulliver/Getty Images

Само на 18, а вече милионер

В началото на годината нетното състояние на Оливия се е изчислявало на 500 хиляди долара. Сумата изглежда нормална, като се има предвид, че е работила за Disney в продължение на пет години и участва в епизодична роля в сериала „New Girl“. След излизането на албумът ѝ „Sour“, който разбива множество класации и рекорди, днес състоянието на изпълнителката достига до 4 милиона долара.

Обожава социалните мрежи

За Оливия социалните мрежи са тайно оръжие. Те ѝ помагат да напише дебютния си хит, след това и помагат да сключи рекордна сделка и накрая да намери своя продуцент Даниел Нигро. Той забелязва изпълнителката, благодарение на Instagram, където тя пее песента „Happier“. Днес Оливия има милиони фенове в социалните си мрежи.