/ Guliver/Getty Images
Айнщайн е вярвал, че формулите от физиката могат да се използват не само за описване на природни явления, но и в обикновеното ежедневие. Вижте какви интересни наблюдения на учения и до днес се използват успешните и богати хора, за да създават и увеличават капитала си.

„Във всеки проблем и неразбираема ситуация има възможност“

И ако ви се случи нещо неприятно на пръв поглед, винаги можете да извлечете полза от него. Просто превърнете проблема в интересна задача и я решете.

„Въображението е по-важно от логиката“

Айнщайн казва, че човешкият ум е ограничен до строги граници и понякога просто не можем да си представим колко големи са нашите възможности. Ето защо всеки човек трябва да мечтае за най-невероятните неща. „Въображението може да ни отведе навсякъде“, твърди ученият. С други думи, ако можете да фантазирате нещо за себе си, тогава можете да го превърнете в реалност.

Гениите, които са били трудни ученици

„Невъзможно е само дума"

Айнщайн не само е вярвал, но и е доказал със собствения си пример, че почти всичко е подвластно на човека. И ако мозъкът ви каже „Невъзможно е!“, просто го изключете. Великият физик често се шегувал, че десет учени могат да казват години наред, че „това е невъзможно“, а след това ще дойде глупак, който не го знае и просто ще направи откритие с щракане на пръсти.

„Ако искате да постигнете цел, променете подхода си“

Ако искате по-добри резултати, не се опитвайте да ги постигнете по същия начин, който сте използвали преди това. Променете тактиката и започнете да правите нещо друго, тогава резултатът ще бъде различен. Малко вероятно е да успеете да достигнете ново ниво на развитие, без да промените обичайните си действия.

 "Никога не запомняйте това, което можете да намерите в книгите“

Това е много важно правило, което може да бъде полезно за всеки бизнесмен. Не трябва да пълните главата си с добре известни факти и да се опитвате да ги държите наготово в ума си през цялото време. За да бъдете успешни, е достатъчно да знаете алгоритъма за печелене на пари и правене на бизнес и лесно можете да намерите други важни знания в интернет или професионална литература.

„Въображението е най-важното нещо, то е отражение на това, което привличаме в живота си"

В днешни дни много се говори за силата на мисълта, но навремето Алберт Айнщайн пръв се досеща за това. Той осъзнава, че получаваме точно това, което постоянно превъртаме в главата си. Веднага щом започнете да мислите за липса на пари или за уволнение, точно това ще ви се случи.

„Животът е като карането на велосипед. За да продължиш напред, трябва да въртиш педалите"

Това означава, че ако искате да постигнете нещо, за да стигнете до местоназначението му, трябва не просто да седите и да чакате чудо, а сами да положите усилия, да направите стъпки към желаното нещо.

Космическата мисия „Микроскоп“ потвърждава основата на теорията на Айнщайн

 „Ако искате да водите щастлив живот, трябва да сте привързани към цел, а не към хора или вещи“

Много богати хора се опитват да живеят свободен начин на живот и да не създават големи семейства или да купуват безброй недвижими имоти. Те са сигурни, че всичко това отнема твърде много внимание и усилия: семейството постоянно се нуждае от любов и лично присъствие, недвижимите имоти трябва да бъдат наблюдавани и поддържани. И тогава може да се случи нещо и да загубите и двете, разделяйки се с част от душата си. Ето защо, за да не се разсейват от работата, богатите хора се опитват да не се привързват към нищо и да се съсредоточат върху целите си.

"Не се страхувайте да правите грешки"

„Човек, който никога не е правил грешка, никога не е опитвал нещо ново“, казва Айнщайн. Ученият възприема провала като полезен опит и никога не се отказва.  Този път не се получи, но другият ще стане, смятал физикът.

 "Мислете отвъд"

Айнщайн винаги е казвал, че повечето хора мислят ограничено, поради което никога не успяват да направят нещо забележително в живота. Дори се шегувал, че единственото, което му пречи да учи, е полученото образование. Способността да надхвърлите обичайното мислене, да измислите нещо, за което другите все още не са се сетили, е ключът към сто процента успех във всеки бизнес.  "Само тези, които правят абсурдни опити, могат да постигнат невъзможното“, смятал Айнщайн.