Телефонният призив на Миков
Телефонният призив на Миков / netinfo

Откакто съм се събудил тази сутрин, чакам есемес. Момент, май получих. Не, този е от жена ми. „Не забравяй да купиш хляб”. Глупости, какво ме занимават с безсмислени есемеси. Аз чакам по-важно съобщение. Чакам есемес от МВР, за да се включа в борбата с корупцията. Нещо като уречен сигнал, по който ние българите като един ще се вдигнем и ще спрем корупцията. Как не се сетихме по-рано. Това с есемеса няма начин да не свърши работа. Гениален ход. Както се казва – думи са ни нужни, не дела. Думи, изписани на дисплея на джиесема ни. Дори няма нужда да се прави нещо повече от това. Корупцията ще издъхне на мига.

Как ще издъхне корупцията, ще си кажете. Ами от смях. Просто няма да издържи поредната велика идея на правителството. Но доколкото разбирам май напразно чакам. Джиесем операторите нещо се заинатили, че нямало да смогнат да пратят есемес на всички, та акцията се отлага. Освен ако министър Миков не ни прати лично от неговия телефон по едно съобщение, но тогава ще изхарчим бюджетния излишък. Борбата с корупцията обаче не спира заради проваления есемес. От МВР могат да ни пратят имейл, а ако нямате електронна поща – директно писмо. Уважаеми господин, госпожо – не на корупцията!

И понеже няма как това да не подейства, скоро може така да се борим с цялата престъпност. Да кажем не на организираната престъпност. Да кажем не на взломните кражби. Да кажем не на неспазването на законите за движение. Есемес и готово. В такъв случай изобщо не са ни нужни полицаи. Трябва ни още един джиесем оператор.

Идеята за есемеса срещу корупцията е толкова нелепа, че направо се плаша в какви ръце (и по важното – в какви глави) е поверена нашата обща сигурност като граждани. Тази идея не заслужава коментар. Тя заслужава есемес. Нека МВР си остави номера, за да им пратим по едно съобщение с поздравления за добре свършената работа.

Докато не получа есемес, няма да се боря с корупцията. Така че ще си седя кротко и ще чакам. Корупцията не е заек да избяга.