Показната втора бременност на Бионсе (вдясно) рязко контрастира с първата бременност на Амал Клуни
Показната втора бременност на Бионсе (вдясно) рязко контрастира с първата бременност на Амал Клуни / Guliver/Getty Images
Появата на бял свят на близнаците на Джордж и Амал Клуни предизвика медийна лудост. Папараците се стълпиха пред лондонската болница, където се родиха звездните отрочета, с надеждата да запечатат първата им снимка, а сайтовете за знаменитости се впуснаха в надпревара за грабващи заглавия от типа "Десет причини, поради които Джордж Клуни ще бъде страхотен баща", предаде Ройтерс.

Джордж и Амал Клуни вече се радват на близнаци

Въпреки цялата суматоха, съпътстваща раждането на Ела и Александър Клуни, тя може да е само прелюдия към очертаващия се хит на това лято - звездното майчинство.

Всеки момент се очаква на бял свят да се появят и близнаците на суперзвездата Бионсе. Така майчинството се очертава да се превърне в най-интригуващата звездна история на годината, въпреки поразителния контраст в стила на двете известни жени, попаднали в центъра на вниманието на обсебената от бебета публика.
 

Congrats @Beyonce x1000!

A post shared by Beyoncé (@beylite) on

35-годишната Бионсе очарова феновете, демонстрирайки бременното си коремче на снимки в Instagram и на сцената, докато 39-годишната Амал Клуни даде ясно да се разбере, че предпочита наблюдателите да се съсредоточат върху работата ѝ, вместо върху състоянието ѝ.

Разголените снимки на бременната Бионсе развълнуваха интернет

Показната втора бременност на Бионсе рязко контрастира с първата ѝ с вече 5-годишната Блу Айви. Тогава певицата беше фотографирана толкова рядко, че плъзнаха конспиративни теории за мнима бременност.
 

Happy #MothersDay to all the hardworking Mother's out there.

A post shared by Beyoncé (@beylite) on

Този път Бионсе оповести, че ще става майка една година след като се появи албумът ѝ "Lemonade", за който се говореше, че е ответна реакция на публикациите за изневяра на съпруга ѝ, рапъра и продуцент Джей Зи.

"Какъв по-добър начин да съобщиш на света, че със съпруга ти сте заедно, от това да кажеш "Хей, бременна съм". И за "капак" - с близнаци", отбеляза тогава канадски университетски преподавател.

Амал Клуни, видна адвокатка и защитничка на човешките права, от своя страна избягва публичността, която неизменно съпътства съпругата на холивудска знаменитост, при това не коя да е, а Джордж Клуни - вечният ерген, заявил навремето, че не желае деца.

Джордж и Амал Клуни - новите звездни родители (СНИМКИ)

"Бащинството на Джордж Клуни е вълнуващо за хората, тъй като той беше възприеман като мъжа, на когото му отне доста време да се задоми, при това с невероятна жена, която сама по себе си е интригуваща", казва Джей Ди Хейман от сп. "Пийпъл".

Като се изключи обичайният интерес към личния живот на публичните личности, засиленото внимание към двата чифта звездни близнаци отразява и често противоречивите нагласи към съвременното майчинство.

Джордж Клуни: С Амал вече няма да пътуваме до Ирак, Судан и Конго

Бременността на знаменитостите се превърна в сериозен бизнес, след като през 1991 г. холивудската актриса Деми Мур гордо позира гола в седмия месец за сп. "Венити феър". Преди повече от 25 години майчинството все още беше "нож с две остриета" заради схващанията и очакванията какво трябва и какво не трябва да правят жените.

През 2016 г. снимката на Деми Мур беше включена в класацията "100 фотографии: Най-влиятелните изображения на всички времена". Фотосът беше описан като показателен за това, че майчинството прави жените едновременно самоуверени и сексапилни, както и като променящ нагласата към това събитие от лично в обществено.
Бременностите на Амал Клуни и Бионсе насочват общественото внимание и към тенденцията за по-късно майчинство. Статистически данни за САЩ показват, че процентът на жените, родили на възраст между 30 и 44 години, през 2015 г. е бил най-високият от началото на 60-те години на миналия век.

Обект на общественото внимание са не само звездните родители и техните отрочета, но и знаменитостите без деца. Сред тях е холивудската звезда Дженифър Анистън, която миналата година написа отворено писмо в отговор на безкрайните спекулации дали е, не е или някога изобщо ще бъде бременна.

Дженифър Анистън не е бременна, а вие трябва да се засрамите!
БТА