/ iStock/Getty Images
Хю Грант обикаля от врата на врата, за да агитира за оставането на Великобритания в ЕС. На другия полюс са Майкъл Кейн или Джон Клийз от легендарните Монти Пайтън. Deutsche Welle показва какво мислят за Брекзит британските звезди:

От врата на врата: Хю Грант агитира за оставане в ЕС

В кампанията преди изборите някои лондончани останаха приятно изненадани да установят, че на вратата им звъни лично Хю Грант. Актьорът е яростен защитник на Европейския съюз (ЕС) и агитира в полза на либералдемократите - с надеждата, че Брекзит все още може да бъде предотвратен. Мотото му: "Срещу Джонсън преди всичко".

Елизабет Хърли: Голата истина "за" Брекзит

Бившата годеница на Грант, Елизабет Хърли, също има ясна позиция по въпроса за Брекзит. Актрисата, известна с ролята си в шпионската комедия "Остин Пауърс", се снима гола през 2016 година само с възглавница в цветовете на британския флаг. Негативното си отношение към привържениците на ЕС тя изразява на страниците на седмичника "Спектейтър".

Джоан Роулинг громи в Туитър привържениците на Брекзит

Авторката на сагата за Хари Потър не се притеснява да изразява открито мнението си по темата за Брекзит. Нейната проевропейска позиция и постигните ѝ в Туитър, в които остро критикува напускането на ЕС, вече ѝ костваха някои фенове и последователи. Но това не ѝ пречи да продължава да громи привържениците на предстоящия Брекзит.

Джон Клийз: Когато комикът е сериозен

Той също е за Брекзит - Джон Клийз от легендарните "Монти Пайтън". Наскоро той се оплака, че Лондон вече не бил английски град - очевидно намек за многото чужденци, живеещи в него. Бившият му колега от "Монти Пайтън" Тери Гилиъм коментира тази позиция на Клийз така: "Много обичам Джон, но не мога да се съглася с начина, по който той възприема света".

Майкъл Кейн: Брекзит до дупка!

Известният актьор, който наскоро изигра брилянтно ролята си във филма "Кралят на крадците", не спира да повтаря, че подкрепя Брекзит още от референдума през 2016 година. "Предпочитам да съм беден, но господар на собствената си съдба, отколкото богат, но нечий слуга", казва той пред телевизонното шоу "Тудей".

Даниел Крейг: Бонд е против Брекзит

Който години наред е олицетворявал тайните агенти на нейно Величество и като такъв е разпознаваем по целия свят, не вярва много в границите. Даниел Крейг не крие анти-Брекзит отношението си. В Инстаграм той публикува снимка, на която носи тениска с надпис "Никой човек не е остров". Снимката е направена от германския му приятел Волфганг Тилманс.

Волфганг Тилманс: снимки и плакати за оставането в ЕС

Награждаваният фотограф не е британец, но прекарва немалка част от времето си на Острова. Тилманс е активен поддръжник на оставането в ЕС. По време на кампанията преди европейските избори през май 2019 година, Волфганг Тилманс разпространи снимки и плакати на 24 езика. Тази инсталация с негови работи бе показана в рамките на "Фото Лондон" 2016.

Семейство Бекъм: Заедно сме по-силни

Бившата футболна звезда Дейвид Бекъм също е против Брекзит. Още през 2016 година той подчерта, че именно интернационалността на Манчестър Юнайтед го е превърнала във водещ клуб. През същата година съпругата му, певицата Виктория, написа в Туитър, че ЕС е бъдещето на децата ѝ, защото "заедно сме по-силни".
Deutsche Welle