Миналата неделя показахме на онези от вас, които спазват Рождественските пости, как да си направят вкусен постен какаов кекс. И обещахме, ако не ви е омръзнало от тиква през постите, да ви покажем още един вариант.
15 ноември: Започват Коледните пости, време е за смирение (ВИДЕО)
Смесете в купа бяло (120 гр.) и пълнозърнесто (100 гр.) брашно с кафява захар (200 гр.), бакпулвер (1 с. л.), сол (1,2 ч. л) и канела (1 с. л.). В друга купа пюрирайте сварената тиква (450 гр.) с мед/кленов сироп (50 мл) и олио (100 мл) и смесете с брашното. Печете в намазнена и набрашнена тава, в загрята на 170 градуса фурна около час.
Това е предпочитана рецепта от онези, които не ядат тиква под друга форма, защото тук добре се „замаскира”.
Постен кекс? Не е невъзможно
И отново припомняме, че постите са не само въздържане от „блажни” храни, а и от лоши помисли и постъпки.
За още любопитни новини и снимки харесайте страницата на Dariknews.bg във Facebook тук
15 ноември: Започват Коледните пости, време е за смирение (ВИДЕО)
Смесете в купа бяло (120 гр.) и пълнозърнесто (100 гр.) брашно с кафява захар (200 гр.), бакпулвер (1 с. л.), сол (1,2 ч. л) и канела (1 с. л.). В друга купа пюрирайте сварената тиква (450 гр.) с мед/кленов сироп (50 мл) и олио (100 мл) и смесете с брашното. Печете в намазнена и набрашнена тава, в загрята на 170 градуса фурна около час.
Това е предпочитана рецепта от онези, които не ядат тиква под друга форма, защото тук добре се „замаскира”.
Постен кекс? Не е невъзможно
И отново припомняме, че постите са не само въздържане от „блажни” храни, а и от лоши помисли и постъпки.
За още любопитни новини и снимки харесайте страницата на Dariknews.bg във Facebook тук