/ ThinkStock/Getty Images
Ако спазвате Рождественския пост, то значи вече половин месец не хапвате "блажна" храна.
 
Има още доста време докато постите приключат, а вече ви се хапва нещо сладко, но различно от тиква и тиквеник. Препоръчваме любимото на нашата маса през този период - постен какаов кекс.

Започват Коледните пости, време е за смирение (ВИДЕО)
 
"Но как? Кекс без яйца и без мляко?", учудват се повечето чули идеята. "Ами така", отговарям и диктувам: Смесвам брашно (2 и 2/3 ч.ч.) със захар (1 и 1/2 ч.ч.), какао (6 с.л.), сода (2 ч.л.), сол (1/2 ч.л.) и ванилия (2 п). Смесвам отделно олио (2/3 чаша), оцет (2 с.л.) и вода (2 ч.ч.), разбърквам накрая сухата и мократа състави, пека на 190 градуса и си облизвам пръстите.
 
А ако все пак тиквата не ви е омръзнала кардинално, ще ви споделим скоро и любимия ни тиквен кекс.
 
Рождественските пости приключват на Бъдни вечер. Помнете, че през този период не само тялото, но и душата трябва да се пречисти.