В много мюсюлмански държави празнуването на Коледа е забранено поради религиозни или други причини. В някои страни, ако решите да празнувате, може дори да попаднете зад решетките. Вижте кои са тези държави:

Саудитска Арабия


Ислямските закони не разрешават празнуването на коледните празници. Дори през 2013 година там са задържани повече от четиридесет души за „заговор за празнуване на Коледа“.

Коледните традиции и вярвания по света

Сомалия

Сомалия също е наложила национална забрана за честването на Коледа. Местните християни, които искат да почетат Рождество Христово, обикновено поемат огромен риск и тайно празнуват на 25 декември.

Коледа
Thinkstock/Getty Images

Северна Корея

Не само че Коледа е трайно забранена в Северна Корея, но и всички религиозни практики, които не са одобрени от държавата, могат да бъдат строго наказвани от закона.

Япония

Коледа не е официално забранена в Япония, но управляващите не приемат деня за официален празник. Това е така, защото християнството не е доминиращата религия в Япония и малко хора празнуват на 25 декември.

Китай

В комунистически Китай също не се празнува Рождество. Този факт обаче далеч не спира местните да търсят други начини, по които да отпразнуват Коледа.

И още:

Най-странните коледни традиции по света

Британска изследователка обясни как Дядо Коледа пътува по света

Биолог откри защо еленът Рудолф има червен нос

Историята на Коледа по света

За още любопитни новини и снимки харесайте страницата на Dariknews.bg във Facebook тук