Някои от тях са познати лица, други - не
В изборната нощ, малко след като стана ясно, че партията на Слави Трифонов „Има такъв народ“ ще е една от водещите политически сили след изборния ден, лидерът й обяви, че днес в 11 ч. ще обяви своя план за действие. Така и направи, като представи имената на тези хора, които иска да издигне за министри, за да състави кабинет.

За министър-председател от ИТН предлагат – Николай Василев. Това е добре познато лице, тъй като той вече е бил член на две правителства, като последователно заема позиците на заместник министър-председател и министър на икономиката (2001-2003 г.), зам. министър-председател и министър на транспорта и съобщенията (2003-2005 г.) и министър на държавната администрация и административната реформа (2005-2009 г.). Завършил е университета за икономически науки в Будапеща, учи финанси в Щатския университет на Ню Йорк, а през 1997 г. получава магистърска степен по „Международна икономика и финанси“.

За вицепремиери от ИТН са поканени Ради Найденов и Николай Радулов.

Ради Найденов е министър в служебното правителство на Огнян Герджиков от 2017 г. Той е бил зам.-министър на отбраната и в правителството на Симеон Сакскобургготски от 2001-2002 г.  Завършил е Университета за национално и световно стопанство. Специализирал е в Германия, Франция и САЩ. Бил е извънреден посланик в Швейцария, Лихтенщайн и е ръководил посолството ни в Берн.

Професионалната дейност на Николай Радулов започва в МВР през 1981 г. Има над 33 години опит в сектор "сигурност". Завършил е Академия на МВР, със специалист по „Управление на обществения ред и сигурност“. Има докторантура от Академия на Министерство на отбраната „Г. С. Раковски”. В момента е преподавател в Нов български университет.

За министър на финансите беше предложена Мария Бойчинова. Тя е била главен финансов анализатор и член на Съвета на директорите на „Експат асет мениджънт“, компанията, чийто главен изпълнителен директор е Николай Василев. Завършила е колежа „Васар“ в Ню Йорк. Освен това има и диплома по икономически науки от лондонско училище.

За министър на икономиката е поканен Любомир Дацов. Той е финансист. За него политиката не е чуждо занимание, тъй като е бил заместник-министър на финансите в две последователни правителства на НДСВ и на Тройната коалиция. Дацов е едно от откритията на екс финансовия министър Милен Велчев. Той е завършил икономика в УНСС, като има и допълнителни квалификации по специалността си.

 Министър на образованието ще бъде Наталия Митева. Тя е мениджър образование и социално въздействие в „Телелинк Бизнес Сървисис“. Била е 10 години програмен директор на „Добро образование и работни умения“ във фондация „Америка за България“. Член е на комисията за иновации към Министерство на образованието и науката.
Митева е завършила Колумбийския колеж в Южна Каролина", с магистратура по публични политики от Мерилендския университет в САЩ и допълнителни квалификации от Колумбийския университет и от бизнес департамента на Оксфордския университет.

За министър на енергетиката беше предложен Красимир Ненов.  Той е бил търговски мениджър и директор на енергийни компании в България и Русия. В момента е изпълнителен директор на ТЕЦ "КонтурГлобал Марица Изток 3" - приватизираната част от комплекса "Марица Изток" . Ненов е бакалавър по икономика от Университета в Арканзас, САЩ. Има магистърска степен по стопанско управление от Университета Корнел в Ню Йорк, както и магистърска степен по бизнес администрация от Университета в Льовен, Белгия.

Велислава Петрова е предложена за министър на здравеопазването. Тя е имунолог с докторски степени по имунология и вирусология. Петрова е старши мениджър в екипа по здравна политика в Глобалния алианс за ваксини и имунизации в Женева.Завършва средното си образование в Националната природо-математическа гимназия „Акад. Л. Чакалов“. Висшето си образование продължава във Великобритания, където завършва бакалавър по "Микробиология с година в индустрията" в Университета в Бристол.

Михаела Лашова е предложението за министър на регионалното развитие и благоустройството. Тя е изпълнителен директор на „Фортън“, консултантска компания в сферата на недвижимите имоти. Има бакалавърска степен по финанси от университет в Чикаго и магистърска степен от висше учебно заведение в Сиатъл.

Христо Алексиев е предложение за министър на транспорта, информационните технологии и съобщенията.Той е едно от познатите имена, тъй като през 2017-а отново заемаше този пост в правителството на Огнян Герджиков. Завършил е „Политология“ в Пловдивския университет и „Междунардони икономически отношения“ в УНСС.

За министър на туризма е предложен Ивайло Кожухаров. Той е миниджър на български хотелски вериги. Има повече от 10 години опит в сферата на хотелиерството. Завършил е езикова гимназия с немски и английски език в родния си град Варна.

Пламен Абровски е предложението за министър на земеделието, храните и горите. В продължение на пет години работи в Постоянното представителство на България към Европейския съюз, Брюксел, Кралство Белгия, където получава квалификация по отношение на Европейското законодателство в сектор „Земеделие”. Участва в Съвета на министрите по земеделие и рибарство на ЕС, както и в различни работни групи към Съвети и Комитети към ЕК. Магистър е по „Право“ от Югозападен университет "Неофит Рилски".

За министър на отбраната от ИТН предлагат Теодора Генчовска. Самият Трифонов отбеляза, че точно за този ресор е избрал жена. Тя е завършила Военната академия в София и има квалификации от Германия, Великобритания, Италия и САЩ. Кариерата ѝ започва в генералния щаб на Българската армия. Достига до ниво началник на Отдел НАТО и ЕС в министерството на отбраната. Също така е участвала в български делегации на срещите на върха на НАТО в Турция, Уелс, Полша и Белгия.

Лилия Иванова е предложена за министър на труда, социалната и демографската политика. От 1998 г. досега тя заема последователно длъжностите началник-кабинет на министъра на културата, съветник в Министерския съвет, директор на дирекция в Министерството на държавната администрация и административната реформа, главен секретар в Министерството на земеделието и храните, в Министерството на здравеопазването и в Министерството на младежта и спорта. Завършила е Немска езикова гимназия в Добрич. Има и диплома от Юридическия факултет на СУ "Св. Климент Охридски". Била е адвокат в областта на гражданското и търговското право.

За министър на културата Трифонов предлага да бъде издигната Станислава Армутлиева. Тя е музикален продуцент. Не едно и две имена на добре познати родни изпълнители са продуцирани именно от Армутлиева. Освен това е председател на управителния съвет на Българската асоциация на музикалните продуценти. Тя е завършила „Актьорско майсторство за драматичен театър“ в НАТФИЗ. Има участия в някои родни продукции, сред които „Лошо момиче“, „Хълмът на боровинките“ и др.

Според плана на ИТН правосъдието ще бъде поето от Петър Илиев. Той е юрист, като е завършил образованието си в Софийския университет. Преподавател е по конституционно право.

От ИТН предложиха за спорта да отговаря Радостин Василев. Той има опит в областта на гражданското, облигационното, търговското, трудовото право и изпълнителното производство. Повече от 10 години е един от малкото специалисти в България, които се занимават с международно спортно право. Към момента е управляващ партньор в адвокатско дружество „Радостин Василев“. Василев има магистърска степен по право в Софийския университет "Св. Климент Охридски", специализация "Правораздаване".