Едва 6,78% е избирателната активност в община Бургас към 11 ч. Тя е най-ниската в областта в сравнение с другите градове в областта. Данните на РИК Бургас сочат, че към 11 ч. са гласували едва 9,24 % от избирателите в региона, като най-активни са в Царево- 19, 26%.

Бургазлии отново, като през юни, използваха хубавото време напълниха плажа, за да се порадват на слънчевите лъчи и хубаво кафе до морето.

Над десет са сигналите от секционни избирателни комисии в Бургаско за дефектни разписки от машините за гласуване, съобщиха от Районната избирателна комисия.

Над десет машини в Бургас са дали дефекти

„Най-вероятно избирателят не е изчакал звуковия сигнал и е дръпнал бюлетината”, обясниха от една от СИК, където разписката даде дефект.

При подобен случай членовете на съответната секционна избирателна комисия съставят протокол, след което на гласуващия се предоставя възможност да упражни правото си на глас чрез хартиена бюлетина.

Четири са машините, които са били спрени от началото на изборния ден. Три от тях се намират в Бургас, а една – в град Айтос.

Три сигнала за изборна агитация са получени от община Руен до обяд.


Всеки момент е важен! Последвайте ни в Google News Showcase и Instagram, за да сте в крак с темите на деня