В полунощ приключва предизборната кампания за предстоящия парламентарен вот на 2 април. Първи април е определен за ден за размисъл. 

Съгласно Изборния кодекс (ИК) 24 часа преди изборния ден, както и в изборния ден, не се допуска предизборна агитация

Местната власт има право да забрани продажбата на алкохол на територията на общината си.

На социологическите агенции се забранява да оповестяват допитвания до общественото мнение по повод изборите, под каквато и да е форма, 24 часа преди изборния ден до обявяване на края му на територията на страната.

Изборният ден на 2 април ще започне в 7:00 часа и ще продължи до 20:00 часа, като може да бъде удължен и до 21:00 часа.

В деня на вота се забранява поставянето на агитационни материали на партии, коалиции и инициативни комитети в изборните помещения, както и на разстояние, по-малко от 50 метра от входа на сградата, в която е изборното помещение. Ако секционната избирателна комисия установи такива, тя незабавно ги отстранява - при необходимост със съдействието на кмета или кметския наместник и на органите на МВР.

Според ИК агитационни материали се изготвят и разпространяват от кандидатите, партиите, коалициите и инициативните комитети само по време на предизборната кампания. Всеки агитационен материал задължително се отбелязва от чие име се издава и трябва да съдържа информация, че купуването и продаването на гласове е престъпление. До края на изборния ден е забранено унищожаването и заличаването на агитационни материали, поставени по определения в кодекса ред.
Елена Николова/БТА