В Районната избирателна комисия в Силистра са доставени бюлетините за предстоящите избори за президент и вицепрезидент и за народни представители.

Получени са по 117 700 бюлетина за всеки от двата избора.

Според предварителните разпоредби те ще бъдат раздадени по общини в четвъртък - 11 ноември. Това ще става по определен график. Първо ще бъдат получени от най-голямата община - Силистра.

Определиха по 77 600 броя бюлетини за изборите 2 в 1 във Видинско

По данни на РИК, 229 е общият брой на секциите за гласуване в седемте общини на Силистренска област. От тях 8 са подвижни секции за хора със затруднения. В 54 секции избирателите ще гласуват само на хартия.

Машинно гласуване ще има в 175 секции, като в 35 от тях машините ще са по две. Засега не е известен броят за гласуване в "ковид-секции", тъй като се уточнява списъкът на гласоподавателите, за които те са предназначени.

С участие на представители на Районна избирателна комисия за 20-и многомандатен избирателен район Силистра в населени места в областта продължават демонстрациите за пробно гласуване със специализирани устройства за гласуване с инсталирана демо версия.
БТА