Зам.-председателят на секционна комисия в училището “Петко Каравелов” в Асеновград е зарязала колегите си посред нощ.

Жената не е издържала на умората и демонстративно си е тръгнала, предава "Марица". “Работя в секционни комисии на изборите вече 20 години, но това ми е за последно, след като зам - шефката ни избяга”, разказа Георги Тончев, шеф на СИК.

Безсънна нощ в Кърджали: Секционен член припадна

Наложило се да търсят спешно замяна, за да отчетат резултатите в 17- та РИК. От същата секция споделиха, че избирателите предпочитали хартиени бюлетини и се затруднявали с гласуване на машина.

Последни протоколи обработваха между 8:00 и 9:00 часа тази сутрин в 17-та РИК. Палата 11 е полупразна. Цяла нощ чакаха и представителите на СИК, в която гласуваха настанените в санаториума за рехабилитация в Хисаря.

"Приключихме първи с преброяването още в 22:30 чада и до 2 часа чакахме автобус. Така се оказахме с номер 477 и сега не знаем кога ще има превоз за Хисаря, защото рейсът чака секциите, които имат грешки в протоколите", разказа Павлина Топалова, шеф на комисията.

При обработването на протоколите: Мъж припадна и получи гърч в София

Доволна е обаче, че в техните протоколи няма грешки. За този успех ще получат допълнително по 25 лева. По 20 лева начисляват и за безсънните нощи на членовете на СИК, които предават в РИК книжата.

Всеки момент е важен! Последвайте ни в Google News Showcase и Instagram, за да сте в крак с темите на деня
"Марица"