При 100 процента от обработените протоколи в община Земен Михаил Златанов от местна коалиция ГЕРБ (СДС) получава 56,55 процента от гласовете на участвалите във втория тур на местните избори.

Това сочат данните на официалния сайт на Централната избирателна комисия. Радостин Райчев от ПП "Възраждане" има 42,85 на сто подкрепа от гласувалите на балотажа. "Не подкрепям никого" са посочили 10 избиратели или 0,61 процента.

Равносметката след балотажа: Какво е разпределението на партиите в големите градове

При 100 процента от обработените протоколи в община Радомир Кирил Стоев от местна коалиция (МК) "Продължаваме промяната - Демократична България (ПП – ДБ) (БЗНС, ВМРО - БНД)" получава 63,01 процента от гласовете на участвалите във втория тур на местните избори.

Това сочат данните на официалния сайт на Централната избирателна комисия. Пламен Алексиев от местната коалиция ГЕРБ (СДС) има 34,73 на сто подкрепа от гласувалите на балотажа. 

Кирил Стоев е роден в Радомир. Завършил е средното си образование в Техникум "Никола Й. Вапцаров" в родния си град. Бакалавър е по икономика и магистър по "Европейска интеграция" от Университета за национално и световно стопанство-София.

Почти две десетилетия професионално се развива като ИТ специалист в американска компания. Живее, работи и отглежда трите си деца в родния си град Радомир. В периода от януари до август 2022 година е областен управител на област Перник.
Милен Миланов, БТА