/ Община Хайредин
В Централната избирателна комисия е постъпила жалба от кандидат за кмет на село Михайлово, община Хайредин, област Враца. В нея се твърди, че има неправомерни  регистрации по настоящ адрес, направени през последната година. 

"В писмото се твърди, че в село Михайлово са налице изключително висок брой регистрации по настоящ адрес, като се твърди, че част от тези регистрации са на места, на които дори няма сгради, няма жилища", обясни Елка Стоянова, член на ЦИК, предава БНР.

ЦИК изпраща жалбата до областния управител на Враца за проверка, за която трябва да бъде уведомена Комисията. В сряда стана ясно, че МРРБ е установило над 340 населени места, предимно кметства, в които за последната година новорегистрираните „по настоящ адрес“ са необичайно много. 

Регионалният министър сезира премиера за подозрителни регистрации по адрес преди вота


Премиерът Николай Денков сезира областните управители, които трябва  да сформират комисии и с участието на МВР, които да проверят дали регистрациите са законни. При установени нарушения за неправомерно вписан настоящ адрес следва неговото заличаване.
БНР