Георги Петров, издигнат от местна коалиция „Българска социалдемократическа партия“ (Земеделски народен съюз), е спечелил 54,93 на сто от отишлите да гласуват на втория тур в Раднево на местните избори или 3975 гласа.

Това става ясно при обработени 100 процента от протоколите на секционните избирателни комисии, се посочва в сайта на Общинската избирателна комисия.

Равносметката след балотажа: Какво е разпределението на партиите в големите градове

Опонентът му Теньо Тенев от партия ГЕРБ има 43,50 процента или 3148 гласа. Опцията „Не подкрепям никого“ са посочили 113 от имащите право на глас или 1,56 на сто.

Галина Стоянова от политическа партия ГЕРБ печели втория тур на местните избори в Казанлък и ще бъде кмет на общината за четвърти мандат. Това сочат данните в официалния сайт на Централната избирателна комисия при 100 процента обработени протоколи от секционните избирателни комисии. 

С 50,24 на сто от гласовете Стоянова побеждава независимия кандидат д-р Иван Колев, издигнат от коалиция "БСП за България", който е получил доверието на 47,84 от гласоподавателите. За Стоянова своя глас са дали 10 540 души, а опонентът и е подкрепен от 10 036 жители на общината. 

Константин Костов от местната коалиция "БСП за България" ще бъде новият кмет на община Николаево. Това показват данните в официалния сайт на Централната избирателна комисия при 100 процента обработени протоколи на секционните избирателни комисии.

С 51,42 на сто от гласовете Костов побеждава във втория тур на местните избори кандидата на политическа партия "Движение за права и свободи" Щилиян Велинов. Велинов е получил доверието на 46,31 процента от избирателите.  Процент и половина от гласувалите не са подкрепили никого от кандидатите. 
Павлина Дудева, БТА