Татяна Дончева не дава подкрепа на никого за балотажа
Татяна Дончева не дава подкрепа на никого за балотажа / БГНЕС, архив
Татяна Дончева не дава подкрепа на никого за балотажа
91038
Татяна Дончева не дава подкрепа на никого за балотажа
Татяна Дончева не дава подкрепа на никого за балотажа
  • Татяна Дончева не дава подкрепа на никого за балотажа
  • Татяна Дончева не дава подкрепа на никого за балотажа

Движение 21 и НДСВ няма да подкрепят нито кандидата за президент, издигнат от ИК и подкрепен от БСП, Румен Радев, нито претендентът на ГЕРБ Цецка Цачева на балотажа. Това стана ясно от анализа на кандидатпрезидентската двойка Татяна Дончева-Минчо Спасов. Причината е, че и двамата кандидати, достигнали втори тур, са представители на „статуквото".

При 100% обработени протоколи за Радев гласували 25,45%, за Цачева - 21,97% на първия тур

Резултатите, постигнати от коалицията Движение 21 и НДСВ, са слаби и дори катастрофални. След тази оценка на кандидатпрезидентската двойка, лидеръг на движението Татяна Дончева обясни, че няма да подкрепят никого на балотажа. „Ние сме заявили, че не подкрепяме статуквото. Народът избра да избира между статукво и статукво. И след като сме говорили през цялата кампания, че няма никаква разлика между това какво ще изберете, е логично днес по същия начин да не подкрепяме никого", аргументира се тя.

Костов: Пропагандната агресия беляза кампанията за президентския вот

Дончева обясни, че залогът за подкрепата им би бил кандидатът за президент да застане зад дълбока съдебна реформа. „Няма как Цецка Цачева да прегърне съдебната реформа между сряда и петък. И да я прегърне, тя просто не може да я направи. А да вярвате, че ген. Радев ще прави реформа, за която няма хабер и за която пък БСП винаги са били против - от когато се е заговорило за съдебна реформа до наши дни, е просто нелепо", каза Дончева.

След постигнатите слаби резултатите на изборите лидерът на Д21 ще промени и собственото си политическо поведение. „Моето много силно желание е медийните ми изяви в следващите месеци да бъдат поети от хората, които са около мен. Защото аз не мисля, че е полезно за когото и да било да натрапвате, че Движение 21 е еднолична партия", каза тя.

Борисов: Ако загубим балотажа, отиваме на предсрочни избори (ВИДЕО)

Дончева прогнозира, че премиерът Бойко Борисов няма да подаде оставка и скоро предсрочни парламентарни избори няма да има.