Сидеров изключи коалиция с Борисов, иска ревизия на управлението на ГЕРБ
Сидеров изключи коалиция с Борисов, иска ревизия на управлението на ГЕРБ / снимка: БГНЕС
Сидеров изключи коалиция с Борисов, иска ревизия на управлението на ГЕРБ
63999
Сидеров изключи коалиция с Борисов, иска ревизия на управлението на ГЕРБ
  • Сидеров изключи коалиция с Борисов, иска ревизия на управлението на ГЕРБ

Нито една политическа сила все още не е водила разговори с "Атака" за съставяне на кабинет. Това заяви лидерът на партията Волен Сидеров. От партията настояват подобни разговори да бъдат прозрачни и мястото им е в Народното събрание. Сидеров е категоричен, че „Атака" няма да се коалира с ГЕРБ, нито ще подкрепи правителство на малцинството с партията на Бойко Борисов. От „Атака" обаче няма да се коалират и с ДПС. Сидеров не отговори категорично какво ще е решението на партията му, ако БСП станат мандатоносител и предложат програмен кабинет.

Лидерът на "Атака" подчерта, че националистите ще държат категорично на мерките, разписани в програмата им срещу „колониалното робство" и никакви форми на подкрепа за ГЕРБ не са възможни. „Категорично казвам, няма да направим коалиция с ГЕРБ. Колкото до вариант на програмен кабинет, нека да видим какъв ще бъде той. Той трябва да се покаже, види и във връзка с подобен кабинет пак ясно казвам, че „Атака" може да подкрепя неща, които съвпадат с нашите виждания за движение напред на България и да оспорва и отхвърля неща, които не съвпадат с нашите виждания", каза партийният лидер.

Сидеров настоява за ревизия на правителството на ГЕРБ и ще поиска комисията по корупцията в следващия парламент да се занимава специално с това и да има наказани и осъдени от управлението на ГЕРБ. „Едно от първите неща в новия парламент ще бъде свалянето на имунитета на Цветанов за аферата с подслушването и неговото изправяне на съд. Също така и се надявам този път правораздавателната система да отиде до край, да имаме осъден министър, освен служители на СДОТО", коментира той.

Сидеров смята, че няма реална опасност да се повтори ситуацията с разцепването на парламентарната група на "Атака", както стана в предишното Народно събрание. Сега ситуацията и разпределението на силите е различно, посочи още лидерът на „Атака".