Само „Информационно обслужване” с оферта да брои гласовете на изборите
Само „Информационно обслужване” с оферта да брои гласовете на изборите / снимка: Sofia Photo Agency, архив

Единствено „Информационно обслужване” АД подаде в Централната избирателна комисия официална оферта за конкурса за компютърно обработване на данните от предстоящите предсрочни парламентарни избори. Това съобщи Елена Маркова, зам.-председател на ЦИК.

Освен „Информационно обслужване” АД документи за участие в конкурса са подали още четири юридически лица, но те не са подали оферти. Това са ГЕД ЕООД, „Джи Ди Би Сол” АД, чуждестранната фирма „SORA Institute”, „Форум Капитал ООД”, обясни Маркова.

Офертата беше официално отворена и прегледана от председателя на ЦИК Сабрие Сапунджиева. В офертата ясно е записано, че фирмата няма да използва подизпълнители и отделно са приложили осем сертификата за качество. От Комисията към ЦИК разясниха, че цената от предложената оферта ще бъде обявена след разглеждането и представянето на предложения от „Информационно обслужване” софтуер.

На въпрос относно оставката на проф. Михаил Константинов, изпълнителният директор на „Информационно обслужване” Ивайло Филипов не даде конкретен отговор. „Ние сме професионалисти, вършим си работата, за която сме избрани”, каза единствено Филипов, преди да откаже да отговаря на повече въпроси, уточнява БГНЕС.