ГЕРБ и БСП се скараха заради проф. Михаил Константинов
ГЕРБ и БСП се скараха заради проф. Михаил Константинов / снимка: БГНЕС, архив
ГЕРБ и БСП се скараха заради проф. Михаил Константинов
62674
ГЕРБ и БСП се скараха заради проф. Михаил Константинов
  • ГЕРБ и БСП се скараха заради проф. Михаил Константинов

Шефът на Информационно обслужване Михаил Константинов стана повод за задочен скандал между ГЕРБ и БСП. Причината е репликата на професора, че ако алтернативата на ГЕРБ е тройната коалиция, ще направи всичко възможно това да не се случи. За отстраняването на Константинов от фирмата преброител заради опасения, че може да бъде манипулиран вота, настояха БСП, ДПС и ДСБ. Доскоро управляващите обаче го защитиха са аргумента, че има нужда от експерти.

Малко след като ГЕРБ внесоха документи за регистрация на партията на предстоящите на 12 май избори, шефът на предизборния щаб Цветан Цветанов защити Константинов и директора на ГДБОП Станимир Флоров, за които социалистите настояха да не работят по време на изборите. По темата бившият вътрешен министър влезе в задочен спор с лидера на БСП Сергей Станишев.

„На какво основание и на какви професионални качества беше назначен Азер Меликов, неговият изключително близък личен приятел, в „Информационно обслужване” и не беше ли това подготовка и опит за манипулиране на изборите 2009 г”, припомни Цветан Цветанов.

„Господин Цветанов има да си говори с главния прокурор по своите неща. Изобщо нямам намерение да го коментирам”, лаконичен беше в отговор червеният лидер. От БСП допълниха, че ако не бъде отстранен Константинов, това означава, че ГЕРБ готви манипулация на вота.

И докато от три партии атакуваха шефа на „Информационно обслужване”, той получи подкрепата и на лидера на РЗС Яне Янев, който каза, че стои на 100% зад него.