Беронов – кандидат за президент от чувство за дълг
Беронов – кандидат за президент от чувство за дълг / netinfo

Кандидатът на обединената десница Неделчо Беронов обясни в предаването „Седмицата” на Дарик радио какво го е мотивирало да се кандидатира за президентския пост. Това не са амбиции за бъдеща кариера, а чувството за дълг, защото сега в страната стават изключително важни събития, подчерта Беронов. По думите му едното от тях е приемането ни ЕС и как ще отидем там – каква подготовка има страната ни, и изборите за президент за следващите пет години.

Изборът на президент е възможност да дадем насока на България към европейско развитие след 1 януари, смята Неделчо Беронов.

Беронов посочи че проблемите в здравеопазването са особено сложни и предложи към президентската институция да се създаде специален съвет, който да работи за промените в тази област.

Неделчо Беронов коментира и сложния проблем с интеграцията на малцинствата и особено на ромското малцинство. Интеграцията на ромите е въпрос на правата на човека, но това е и въпрос на национална сигурност. Беронов обясни, че отчуждените и дискриминираните хора се превръщат в криминален контингент. По думите му данъкоплатецът плаща повече, когато част от населението е необразовано, с лошо здравеопазване и престъпни наклонности.

Интеграцията важи за всички, включително и за турското население. ДПС не е най-добрата алтернатива за интеграцията на турското малцинство, посочи Неделчо Беронов в предаването „Седмицата”.