/ пресцентър, КПКОНПИ
Искове на КПКОНПИ за почти 1 млн. лв. са уважили съдилища в страната, става ясно от съобщение на сайта на комисията.

Решенията на съда обаче все още не са окончателни.

Окръжен съд - Перник е уважил изцяло иск на КПКОНПИ в размер на 401 806, 10 лв. срещу Юлиан Здравков. Той е обвинен за организирана престъпна група, в която той е участвал в качеството си на длъжностно лице - митнически инспектор при ГКПП "Кулата-шосе".

Окръжен съд - Разград е уважил иск на стойност 183 158, 57 лв. срещу Гюнбахар Сали и свързано с нея лице. Производството на Комисията е започнало след повдигнато обвинение от прокуратурата за данъчни престъпления.

Окръжен съд - Пловдив е уважил частично иск на КПКОНПИ срещу Реджеп Юсеин в размер на 103 860 лв. Същият е обвинен от прокуратурата за това, че е държал акцизни стоки без бандерол (тютюн за пушене на наргиле) в особено големи размери.

Апелативен съд - София е уважил иск срещу Недялко Неделчев. В полза на държавата се отнема сумата от 162 039, 81 лв. Неделчев е обвинен от прокуратурата за присвояване и обсебване на чуждо имущество.

От Томрис Махмуд се отнема имущество на стойност 103 191, 59 лв. с решение на Окръжен съд - Кърджали. Обвинението на прокуратурата срещу Махмуд е за трафик на хора.
 
КПКОНПИ