Евгени Коцев
Евгени Коцев / Личен архив
Той е млад, красив и успешен и има огромното внимание на дамите. Казва се Евгени Коцев. Потърсихме го, за да го попитаме какво е да си еротичен танцьор в България.
 
Преди да му "залепим етикета" еротичен танцьор обаче нека видим какво още е той. Завършва 57-мо Спортно училище "Свети Наум Охридски", където тренира футбол в школата на Септември София. Завършва Националната спортна академия "Васил Левски" с бакалавърска степен Треньор по футбол, а година по-късно и магистър Спортна журналистика. Занимава се професионално с футбол, но прекратява спортната си кариера на 24 г.
 
Следват заниманията му в шоубизнеса - аниматор, инструктор по зумба, водещ и основен танцьор в мъжки еротичен балет, участва в реклами, модни конкурси, носител е на титлата "Мистър Нация 2016-та", а през 2017 г. е втори подгласник в "Мистър София". Зарича се обаче, че е приключил с конкурсите. Има епизодични роли в "София ден и нощ" и "Съдби на кръстопът", преди години участва в предаването "Марс и Венера", а наскоро - в "Семейни войни".

Евгени Коцев - еротичен танцьор
Личен архив

Как се стигна до това да се занимаваш с танци?
 
Малко странно и неочаквано. След като спрях с футбола имах период на лутане, тъй като цял живот единственото нещо, което бях правил, е да играя футбол. Така де, след дълъг период на скитане и лека депресия реших, че трябва да променя генерално всичко. Получих предложение да работя като аниматор за летния сезон и ми се стори интересно. Там бяха първите ми стъпки изобщо в танците, до тогава не бях стъпвал в зала за танци. Беше ми много трудно, не знаех къде се намирам. Но впоследствие осъзнах, че ми е приятно. С доста репетиции и упорство започнах да се движа в ритъм. В средата на сезона шефът на еротичен мъжки балет беше дошъл на нашето шоу в хотела. Видял в мен потенциал и ме покани в групата. След като сезонът приключи и се прибрах в София, се отдадох на танците. Започнах работа като зумба инструктор, а в свободното време репетирах с групата. След половин година вече бях водещ на шоуто и танцувах център в повечето хореографии.
 
Как протича един твой ангажиран ден?
 
Спя до обяд. Наистина спя до късно, защото с нощната работа режимът ми е обърнат и дори в свободна вечер не мога да заспя по-рано от 4 ч сутринта. Миналата зима например сам не знам как издържах, защото се пренатоварих доста. Работех всяка нощ в един клуб в "Студентски град", през деня работех почасово в офис за футболен анализ, репетирах всеки ден, гледах да ми остава време и за фитнес, защото доста отслабвах. Приятелите и забавленията ми останаха на заден план, нямах време нито да се наспя, нито да се нахраня спокойно. Сега вече малко съм успокоил ритъма и гледам да разпределям времето така, че да имам време за отдих, любими хора и приятни изживявания. Тъкмо се прибирам от плаж всъщност.

Евгени Коцев - еротичен танцьор
Личен архив

Изглеждаш страхотно! Как се справяш с фенките?
 
Благодаря! Пускам приятелката ми да се справя с тях. Имал съм случаи с доста досадни фенки, особено с чужденки по морето, но винаги съм успявал да запазя самообладание. Никога нещата не са излизали извън контрол.
 
Как си почиваш?
 
Тъй като нон стоп около мен кипи силна музика и купон, предпочитам да отида с приятелката си на някой по-безлюден плаж, да отида на вилата при родителите ми или просто да съм с приятели в домашна обстановка. Това ми действа ободряващо.
 
Лесно ли поддържаш добрата си форма и добър дух?
 
Определено не е лесно. На сцената една от целите е да предадеш добро настроение на хората, затова не можеш да си позволиш да изглеждаш нелепо. Нямам предвид само външен вид и мускули. Самата харизма и излъчване на сцена е много важна, а тя се постига доста по-трудно от долна част на коремна преса. По-трудно е психически. Всеки има дни, в които му е криво, нищо не върви, няма настроение. А в следващия момент трябва да се качиш на сцената и да огрееш като слънце всички присъстващи. Понякога го правиш едва ли не насила и се чувстваш буквално изцеден.
 
Иначе за никого не е тайна, че за да се поддържа добра форма са нужни постоянни тренировки. Отделно нощната работа, подскачането като пружина до ранни зори… има дни, в които не мога да стана от леглото.

Евгени Коцев - еротичен танцьор
Личен архив

Как стоят нещата с ангажирането ти за събитие?
 
Както вече стана дума, бях водещ в мъжкия еротичен балет, но предпочетох сам да съм си шеф и напуснах. След като вече няколко години съм в тази сфера и си върша работата добре, съм изградил някаква репутация и хората ми звънят, когато искат да работим. От 1 година насам се продуцирам сам и смея да твърдя, че работя успешно. Имам доста участия като танцьор по нощните заведения. В началото работиш за името си, а после то работи за теб.
 
Има ли сигурност в професията ти? Притесняваш ли се, че утре например няма да имаш участие?
 
Често ми задават този въпрос. Хората ме питат дори: „Какво ще правиш след време, нали знаеш, че това няма да е вечно?” На такива хора отговарям, че много добре знам какво правя и защо го правя. Никога не съм се притеснявал от утрешния ден. Професията ми била временна! А колко са тези, които могат да се зарекат, че това, което правят в момента, ще го правят до края на живота си!? Придържам се към девиза, изобразен и на една от татуировките ми, „Живей днес, защото вчера няма да се върне, а утре може и да не дойде”.
 
Хората си мислят, че е лесно да си танцьор.
 
Не мисля, че е лесно и не всеки може да го работи. Напротив, смятам, че са малко хората, които притежават съвкупността от няколко качества – да са танцувално подготвени, харизматични и компетентни да бъдат на сцена. Същите хора, които твърдят, че е лесно да си танцьор, гледат два-три епизода на „Доктор Хаус” и твърдят, че е лесно да си лекар.

Евгени Коцев - еротичен танцьор
Личен архив

Има и доста предразсъдъци за твоята професия.
 
Тук хората са малко по-консервативни и всеобщото мнение за нашата професия не е много високо, но аз съм превъзмогнал тези неща. Ако човек съди за теб само по професията ти, значи той самият има проблем, вероятно със себе си. Танцьорките били леки жени! Аз познавам танцьорки, по-стойностни като жени от начални учителки, например. Познавам и такива, които са с доста сериозни професии, но не притежават техните ценности.
 
Ако имаше пълната власт да промениш нещо в България, какво щеше да е то?
 
Парламента… или цената на частите за колата ми.
 
Според теб защо толкова много хора бягат от тук? И ти от кои си – от тези, които искат да се реализират другаде или от оставащите в родината?
 
Не мисля, че моето мнение е от значение, за съжаление. Жалко е, че много талантливи и кадърни хора бягат от тук, за да слугуват в чужди държави. За да изберат това, представете си как са живели тук. Моята сестра също от няколко години живее във Франция. Аз обаче съм упорит и избрах да остана. Живял съм шест месеца в Кипър и осъзнах, че България е моето място. Моята страна, моето родно място!

Евгени Коцев - еротичен танцьор
Личен архив

Вижте също:

Сексът и София: Откровената история на една проститутка с позиция

Как да организираме нестандартно моминско парти?

Как да не се изложим на парти

Класически балет вместо фитнес

За още любопитни новини и снимки харесайте страницата на Dariknews.bg във Facebook тук