Той твърди, че не си спомня нищо за деня на катастрофата
Георги Семерджиев заяви пред съда, че не е карал катастрофиралата кола. Шофирал я е друг човек, който искал да я пробва, за да я везем под наем. 

Той каза, че в колата били трима души. Подсъдимият допълни, че е помолил шофьора да намали.

По думите му през Instagram се свързал с две момичета, които искали да вземат колата под наем. Имали среща до близко заведение за бързо хранене, откъдето тръгнали за тест драйв. Семерджиев бил на предното пасажерско място. Видял, че светофарът няма да ги хване на зелен сигнал и предупредил шофьорът да намали. Това обаче не се случило,  съобщи NOVA

Разпитаха още свидетели по делото „Семерджиев”, ежемесечно сменял накладките на колата си

Семерджиев е подсъдим за тежкия инцидент през юли миналата година, когато колата му се блъсна в такси на бул. Черни връх. Мъжът е карал с над 160 км/ч, установи експертиза. 

Пред съда той разказа, че не употребява наркотици. Нито в деня на инцидента, нито преди това.

Семерджиев е предложил 10 хил. евро подкуп на полицай, спрял го за проверка (СНИМКИ)

Семерджиев беше попитан от съда как се е сдобил с швейцарска книжка и обясни, че това е станало, след като се явил на изпит там.

БТА

Преди това съдът изслуша две експертизи, които показват с каква скорост е станал ударът, при който загинаха две момичета. Едното е починало в момента на удара, заради несъвместима с живота травма, а другото - минути след това.

БТА


По отношение на бившата полицайка Симона Радева, подсъдимият каза, че имат лични отношения. Тя му е помагала в бизнеса.

За самия инцидент Семерджиев каза, че не те са засекли таксиметров автомобил, а обратното - таксито ги е ударило. Той нарече това "ожулване", а не удар.
Семерджиев си спомни, че след инцидента по тялото му е имало охлузвания.

От обясненията пред съда стана известно, че има разминавания с други показания на Семерджиев, дадени четири дни след инцидента - 9 юли. Тогава той е казал, че е бил отвлечен от мъж с име Лъчезар. Това станало в деня на инцидента около 17:00 часа. Бил с парцал на устата и след това нищо не си спомня. Единствените му спомени тогава били, че полицаи нахълтали в дома му, били го и му пускали ток.

Когато бяха прочетени тези показания от 9 юли, Семерджиев каза, че не си ги спомня. А след това, на въпрос дали някога е употребявал наркотици, той заяви, че е вземал кокаин.

БТА/NOVA