/ БГНЕС
Отвориха всички секции в страната за изборния ден. Гражданите могат да отидат и да упражнят своя вот, заяви Таня Ценова от ЦИК.

От 3000 секции само в 2 имаше проблеми с машинното гласуване, но те ще бъдат оправени, допълни тя.

Първите данни за избирателната активност очакваме около 11 ч., съобщи още Ценова.

Проблеми с машинното гласуване в Кърджали и Видин

В София и Варна изборният ден започна спокойно. С около 15 минути се забави само една от избирателни секции във Варна заради машинното гласуване.

Как да гласуваме на евроизборите в България? (ВИДЕО)

В Плевен избирателните секции отвориха навреме. Над 120 000 са имащите право на глас там.

Изборният ден започна малко по-късно в Бургас, но вече всички секции са отворени. Няма информация за проблеми. Няма сигнали или жалби за извършвани нарушения.

40 години от първите преки избори за евродепутати

В Кърджали и Видин изборният ден също започна малко по-късно в някои избирателни секции заради проблеми с машинното гласуване.

Охраната на изборните помещения през изминалата нощ протече нормално в Сливенско. Към 07.00 часа днес секционните помещения и съдържащите се в тях материали са предадени на РИК и СИК, съобщиха от МВР.

13 партии, 8 коалиции и 6-ма независими кандидати ще премерят сили на изборите за Европейски парламент днес. По данни на Централната избирателна комисия (ЦИК) мераклиите да седнат на депутатски стол в Брюксел са общо 318 души, като те ще се борят за 17 места, колкото са отредени на страната ни.


 
БГНЕС