Българските политици поздравиха мюсюлманите по случай Курбан байрам. 

Президентът Румен Радев поздравява българската мюсюлманска общност по повод настъпването на празника Курбан байрам. Това съобщи прессекретариатът на държавния глава.

Той отправя пожелания за здраве, мир и благоденствие на всички празнуващи и техните близки, изразявайки убеденост, че българското общество ще продължи да съхранява традициите в името на толерантността, разбирателството, добруването и напредъка на българския народ.

Лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ поздрави от парламентарната трибуна всички мюсюлмани с Курбан байрам и пожела здраве, берекет и благоденствие от името на Движението и от свое име.


Вицепремиерът и министър на външните работи Мария Габриел поздрави мюсюлманската общност в България по случай празника Курбан Байрам. Тя отправи своето поздравление във Фейсбук. 

"Поздравявам мюсюлманската общност в България с празника Курбан Байрам! Нека домовете и сърцата бъдат изпълнени с мир, доброта, разбирателство и благоденствие", пише Габриел. 



Поздравявам всички приятели мюсюлмани по повод празника Курбан байрам, написа във фейсбук лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов. „Горд съм, че България и българският народ са пример за толерантност, разбирателство и уважение към един към друг“, отбелязва той.