Жена заключила и ругала екип на спешна помощ (ВИДЕО)

За пореден случай на вербална и физическа агресия към служители на центъра за спешна медицинска помощ в София съобщава NOVA. Лекарският екип е останал заключен в апартамента на пациента за повече от 30 минути.
 
Побойник удари плесница на фелдшерка

Д-р Надежда Ангелова работи в Центъра за спешна помощ повече от 30 години. Днес по обяд е извикана на адрес за 88-годишна жена с хронични заболявания. "Оказа се наша стара познайница, много пъти сме ходили там, аз също съм ходила. Дъщерята беше много агресивна, не ме остави да си свърша работата. Бутна ми ръката, започна да говори, че ние нищо не правим, че майка й ще умре, "боклуци". Освен това били сме "големите некадърници, затова ни биели на адресите", разказа лекарката.
 
Баща преби лекарка, искал плацентата на детето си

След това медиците се оказали заложници. "Мина покрай мен, бутна ме, каза, че оттам няма да изляза, ще стоя там, докато майка й не се оправи. През цялото време бях обиждана и ругана", каза д-р Ангелова.
 
Екипът на Спешна помощ остава заключен повече от 30 минути. На мястото е повикана пожарна, за да изнесе пациентката и полиция, за да бъде изведен лекарският екип. На адреса е изпратен и втори екип, за да се погрижи за пациентката, докато колегите им дават показания пред полицията.
 
Лекари се сблъскват със заплахи с ножове, пистолети и мачете

"Това ни лишава от един екип, и без това са кът екипите на Спешна помощ. В момента, в който този екип бъде изваден от строя, грубо казано, някой друг може да загуби живота си", каза д-р Делян Георгиев.
 
От Спешна помощ разказват, че подобни случаи на агресия са всекидневие в работата им.
nova.bg