/ screenshot/vbox7
36-годишният мъж, баща на две деца, загинал на място
Шофьор с джип прегази полицай в Пловдив
93600
Шофьор с джип прегази полицай в Пловдив
  • Шофьор с джип прегази полицай в Пловдив
36-годишен полицейски служител от звено "Пътна полиция" е загинал на място, след като е бил блъснат от джип в Пловдив. Това съобщиха от Областната дирекция на МВР.

Инцидентът стана малко преди 16.00 ч. на бул. "Санкт Петербург" в района на парк Лаута. На мястото веднага са пристигнали полицейски патрули и линейка, районът е отцепен.

Джипът е със счупено предно обзорно стъкло, криминалисти вече разпитват шофьора - 40-годишна жена. Загиналият е 36-годишен пътен полицай, баща на две деца.
 
По първоначални данни, служителят дал знак, за да спре моторно превозно средство, но движилият се зад него джип е направил рязка маневра вдясно и го е ударил. Пътният полицай е загинал на място.

В парк Лаута днес се провежда Народен събор Пловдив, където участват изпълнители от цялата страна, а посетителите са десетки хиляди. Загиналият служител на реда най-вероятно е бил част от дежурния екип, грижещ се за нормализирането на трафика в района.
 

screenshot/vbox7


Заради инцидента Народният събор е прекратен. "Прекратяваме събора, такова е решението на организаторите", казаха от пресцентъра на пловдивската община.
 
Тази вечер трябваше ансамбъл "Родопа" със 101 каба гайди и Валя Балканска да изнесат гала концерт, а утре тържествата да продължат. "Изказваме съболезнования на семейството на загиналия полицай", каза кметът на пловдивския район "Тракия" Костадин Димитров.