Земеделски бос взривен пред дома си
Земеделски бос взривен пред дома си / netinfo

31-годишен бизнесмен е бил взривен пред дома си във Варна снощи около 22 и 15 часа.

Тялото на 31-годишния мъж е било открито пред жилищен блок на ул. “Дрин”, където той живеел. Взривът се е задействал след като той слязъл от колата си, черно Ауди А8 със софийска регистрация, и преди да отключи входната врата на блока.

Убитият носел в ръцете си пакет, от който най-вероятно е произведен взривът. От ударната вълна мъжът е бил изхвърлен в градинката пред блока. По информация на очевидци тялото е било разкъсано до неузнаваемост.

Все още не се знае точният вид на бомбата-убиец. До няколко дни ще излязат резултатите от техническата експертиза, съобщиха от пресслужбата на варненската полиция. От там отказаха да коментират версиите за взрива.

Други пострадали и ранени при взрива няма. Нанесени са минимални материални щети на входната врата.

<!--Sm-->

Убитият е женен, с две деца. Според полицията той има множество криминални регистрации във Варна, Аксаково и Русе, където срещу него са се водели дознания. 31-годишният бизнесмен участвал в управлението на 11 фирми, предимно с предмет на дейност земеделие със седалища във Варна, Каварна, Добрич. Самият той е собственик на 6 фирми.

По информация на Дарик, взривеният снощи Асен Николов от 2 години насам е изкупувал зърно бази в района на Добрич, Каварна и Балчик, представяйки се за част от варненската групировка ТИМ.

Николов е осигурявал и износ на зърно през пристанището в Балчик. По неофициална информация 31-годишният Николов е имал общ бизнес с известния добрички бизнесмен Веско Бакърджиев. Като основен източник за просперитета на двамата се спряга варненската групировка “ТИМ”. Преки доказателства за връзка на Николов със силовата групировка обаче няма.

Асен Николов Николов е бил удостоен с "Еврика" за млад мениджър на 2005 година. Призът от Националния конкурс се връчва за насърчаване на млади успешни ръководители у нас. Николов е получил наградата си през януари тази година на официална церемония в Централния военен клуб в София.

Като лауреат на "Еврика" 31-годишният варненец е получил лично приветствие от президентa Георги Първанов.