Има достатъчно ваксини и вероятно „зелените коридори“ за ваксинация ще продължат своята работа. Това каза изпълнителният директор на Агенцията по лекарствата маг.-фарм. Богдан Кирилов на брифинг.

По думите му през април, май и юни общо доставките на ваксини срещу коронавирус ще бъдат около 5,5 млн. дози, като най-голям брой ще са от РНК препаратите.

Днес на Летище София пристигнаха 273 780 дози от ваксината на Pfizer/BioNTech.

Богдан Кирилов уточни, че тази седмица се очакват доставки и от другите три одобрени ваксини.

"Днес на ваксинационния щаб ще го обсъдим, но данните показват, че зелените коридори могат да продължат. Днес стартира и записването в електронния портал. Към момента има достатъчно количества, така че да продължат зелените коридори", посочи изпълнителният директор на Агенцията по лекарствата.

Вероятно ваксините на Janssen няма да бъде ползвани в „зелените коридори“, а приоритетно ще бъдат насочени към заетите в туризма.

Кирилов добави още, че се работи как да бъде улеснен начинът, по който личните лекари са взимат дозите от ваксините за своите пациенти.

От началото на месеца досега около 125 хиляди желаещи са се ваксинирали, като голяма част от тях са били ваксинирани в рамките на "зелен коридор", посочи още Кирилов.