Зелената партия е настояла за оставката на Бонгалов
Зелената партия е настояла за оставката на Бонгалов / netinfo

Оставката на Бонгалов е поискана от министър-председателя по искане на Зелената партия, това каза в предаването „Денят” на Дарик радио Александър Каракачанов, председател на партията и добави:

„Ние му поискахме оставката още през март, така че той си подаде оставката зорлем. Вече стана нетърпимо, понеже г-н Бонгалов си позволи да се ангажира с хора, които просто биха дискредитирали министерството, а може би цялото правителство. Става дума за г-н Димитър Бухларски, който е дясна ръка на Мирчо Циганина – човек, който по данни на медиите е източил Държавния резерв и той до такава степен се е ангажирал с тях, даже си е позволил, използвайки поста си като заместник-министър на правосъдието, да ходи до Женева в Зеления кръст, където г-н Бухларски е представител на България, и да го защитава там от името на заместник-министерското си място, от необоснованите, по думи на Бонгалов, нападки на медиите и обвиненията, че е свързан с тези среди. Нещо, което е немислимо. Недопустимо е един държавен служител, използвайки своя пост, да защитава такъв човек пред международни институции”.

Каракачанов добави, че има предложение от Зелената партия за наследник на Бонгалов, но отказа да назове името му, докато не бъде одобрен от министър-председателя.